Hvornår føler du dig allermest ensom?

Som opfølgning på mit første ensomhedsindlæg (lige her) og indlæg fra dygtige Psykoterapeut og Master coach, Ulla Seidelin om selvsamme (lige her), spurgt jeg på Instagram:

Hvornår føler du dig allermest ensom?

Og jeg fik virkelig personlige og rørende svar tilbage, jeg deler dem her, netop for at vise at ensomhed er helt normalt og kommer i alle størrelser.

Jeg får næsten lyst til at sige at ‘du er ikke alene’, men den sætning er vist allerede i brug andet sted. Så vil hellere sige at der er mange flere ensomme end vi tror, man kan nemlig være ensom både når man er alene og sammen med andre mennesker, læs med her:

 • Når min søns far fx holder familie fødselsdag (inkl ny kæreste) for vores søn- og jeg bliver ekskluderet. Så rammes jeg af ultimativ ensomhed og en form for jalousi/bitterhed jeg ikke var klar over at jeg rummede. Jeg sluger kamelen, glemmer følelsen for det var mig der forlod.
 • Ikke noget specifik situation, men føler det ofte. Jeg har valgt at flytte med min mand til Fyn – væk fra alle mine veninder i København. Er glad for mit iv med min mand og jeg har utrolig mange dejlige mennesker omkring mig (og i tankerne), men følelsen af ensohed og savn dukker ofte op.
 • Når man er i en setting hvor man bør passe ind, men bare ikke føler man gør det.
 • Når jeg ikke blive forstået.
 • Når min datter er hos sin far.
 • Til forældrearrangementer på mine børns skole. Jeg føler, alle andre kender hinanden.
 • I mange forskellige situationer. Ved afslag på jobsøgning. Men også sammen med min familie.
 • Jeg føler min allermest ensom hvis min mand og søn/datter har alene kvalitetstid og det er mørkt.
 • Faktisk ved aftensmaden. Jeg har nogle skønne dejlige børn – men savner voksendelen.
 • Jeg føler mig ensom når jeg er stresset og alt bliver for meget. For tiden har jeg meget den der ensomhedsfølelse fordi der er så meget studiepres som jeg ikke kan håndtere og derfor bliver frustreret og ked af det ofte. På sådan nogle tidspunkter fylder ensomhed meget hos mig og er en daglig følelse selvom jeg er omgivet af venner og familie.
 • Til store arrangementer hvor jeg ingen kender.
 • Når min eksmand har børnene (det er helt nyt at skulle undvære)
 • Når jeg kommer hjem fra arbejde til en tom lejlighed.
 • Når jeg sætter mig i bilen og kører hjem fra Sjælland til Jylland, efter besøg hos familie.
 • Min far døde for 5. mdr siden. De første uger derefter spurgte folk ind til mig. Det gør de ik nu.
 • Når jeg deltager i påtvugne sociale begivenheder hvor jeg ikke er tryg ved de andre tilstede.
 • Når hjertet er tomt, selvom jeg er omringet af mennesker og familie. Der er jeg allermest ensom.
 • En søndag, hvor jeg ikke har mine børn og ikke har nogle aftaler.
 • Som enlig mor til en lille dreng, syntes jeg aftnerne er ensomme af og til.
 • Hver eneste aften, kommer følelsen frem
 • Nytårs aften og Valentins.
 • Når man som ny f.eks en gruppe/arbejdsplads/what ever ikke bliver taget ordentligt imod.
 • Når mine børn bliver passet mere end et døgn!
 • Når jeg kommer hjem til en helt tom lejlighed.
 • Når jeg er glad/stolt/ked men kun har mange og forældre at fortælle til, ingen tætte veninder.

Jeg vil få dygtige Ulla til at komme med lidt flere ord og vinkler på det med at være ensom, både alene og sammen med andre, da jeg ved at i er mange der har haft glæde af hendes tidligere indlæg.

Byd endelig ind hvis der er andet vi skal få hende til at komme med ord på :-)

Tak fordi i læser med, giver af jer selv og er med til at gøre en forskel, det betyder alverden.

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *