Weekendkagen – Gulerodskage med cremet mascarponeglasur

Det er længe siden vi har haft en lækker kage på bloggen, så nu får i den i dag en dag før weekenden, så kan i enten bage den allerede nu eller gemme den til weekenden, jeg ved ikke med jer, men vores dage er flydt lidt sammen de sidste uger?

Denne er en dejlig krydret gulerodskage, klassisk og lækker men med et twist af en lækker mascarponeglasur fyldte med lækre vaniljekorn og citron, prøv den, i vil ikke fortryde :-)

Ingredienser:

250 gram sukker

150 gram smør

4 æg

300 gram mel

1 tsk salt

2 tsk bagepulver

1 spsk kanel

1/2 spsk stødt ingefær

400 gram revet gulerod

75-100 gram ristede nødder (jeg brugte lidt rester fra julen, så det var både hassel og valnødder)

 

200 gram mascarpone

250 gram flormelis

1 vaniljetang

1 citron (økologisk)

 

Fremgangsmåde:

Smelt smør og pisk sammen med æg og sukker, pisk til det er lækkert og luftigt.

Riv gulerødderne, gerne på den grove side og hak nødderne.

Tilsæt mel, salt, bagepulver, kanel og ingefær og til sidst gulerod og nødder.

Bag kagen cirka 50 minutter på 180 grader, hold øje med kagen, og prik i midten for at se om den er gennembagt.

Sæt kagen til afkøling.

Pisk mascarpone sammen med flormelis og korn fra vaniljestangen, kom glasur på den afkølede kage og riv citronskal over.

 

God kagespisning, solskin og weekend :-)

 

(Visited 6 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *