Vinterferie i Lapland

Indeholder reklame for Fjällräven

I vinterferien var vi i Lapland, fantastiske smukke og magiske Lapland, det var vores første besøg, men absolut ikke sidste!

Håber det bliver muligt med en tur igen næste år, for det skal udforskes og opleves meget mere :-)

Vi havde selv booket alt (med inspiration fra Gitte, som også har været god med anbefalinger), men har man ikke mod på det, er der firmaer som f.eks Aktivferie, som booker alt for en, det er jo lidt en smagssag om man er til det ene eller andet.

Transport:

Vi fløj fra København til Helsinki og videre fra Helsinki til Rovaniemi, det var let og lige til, vi fløj med Finnair og havde 50 minutter mellem de to flyvninger i Helsinki, så det var jo bare lige ud og strække ben og så med næste fly. På vej hjem havde vi 3 timers ventetid, men det gik også fint.

Da vi landede i Rovaniemi blev vi hentet af bus fra første overnatningssted, men ellers er det blot 10 minutter i taxa, så meget nemt og hurtigt. Det var en af de ting, jeg virkelig syntes fungerede godt, altså at vi ikke havde lang transfer da vi ankom :-)

Vi gav cirka kr. 2.000 pr. person for disse to flyvning tur/retur, så helt fair pris.

Overnatning:

Vi havde 4 overnatninger og havde valgt at bo 2 forskellige steder, dog ret tæt på hinanden.

Første 2 nætter boede vi i Santa Claus Holiday Village, en fin hytte tiltænkt 4 personer, 2 værelser og med tilhørende sauna, den blev vi glade for, da vi rullede os i sneen i badetøj ;-)

Sidste 2 nætter vi i Santa’s Igloos Arctic Circle, i sådan en glas iglo, meget smukt.

Begge steder lå ved Santa’s Village, hvor der er alt man behøver. Slædehunde, rensdyr, snehotel, spisesteder, kælkebakke, julemanden!? og meget meget mere, et rigtig børnevenligt sted.

Skulle jeg vælge en frem for en anden vil det være Santa’s Igloos Arctic Circle, det var lige det mere lækkert, både selve stedet, men også maden og serviceniveau.

Men det var også det dyrere, vi gav til sammenligning kr. 4.150 for de to første overnatninger og kr. 10.500 for de næste to, så der var en forskel, men man får her hvad man betaler for.

Oplevelser:

Der er som nævnt meget at opleve i Santa’s Village og hertil en masse ekstra oplevelser der kan bookes. Vi havde været der 1/2 times tid så sad vi allerede ved Husky hundene med hvalpe, kæmpe oplevelse, specielt for Molly :-)

Min drøm med turen var 100% at opleve nordlys, hvilket jeg virkelig havde fulgte meget med i, himlen var eksploderet ugen op til og jeg havde booket tur med en guide til os, en tur, hvor vi også var indstillede på at køre langt, hvis der var bedre udsigter.

Dagene op til, kunne jeg dog godt se at vejrudsigten lovede sne og hvis ikke der er klar himmel er der ingen udsigter til nordlys. Ærligt, så skulle jeg lige sluge den skuffelse.

Men jeg må også sige at allerede efter den første time, som jo betød husky hunde og hvalpe og en masse glæde, så var jeg ovre skuffelsen igen og ville bare nyde dagene.

Vi prøvede dog den første aften og kørte med vores guide længere nordpå, men så kun meget meget lidt nordlys. Vi var alle dage i dialog med vores guide løbende, som gav meldingen om der var mulighed for klar himmel, f.eks. i Sverige eller lign, så vi kunne køre på nattur efter det, men desværre ikke. Men hey, det betyder vi må tilbage :-)

Vi var også på kanetur med rensdyr, på snescooter safari og ude med slædehunde, jeg havde misforstået det og troede at vi skulle sidde og andre løb med hundene, det skulle vi ikke, men selv løbe med dem.

Altså Clara og jeg på skift med Molly i slæden, vi var ude i 2.5 time, så vi løbe lidt over en time med dem hver. Kæmpe oplevelse og lidt hårdt, de skulle have hjælp ved bakkerne mm, men rigtig sjovt :-)

Oplevelserne var absolut det vi brugte fleste penge på, det er ikke billigt, men en del af oplevelsen når nu man er der, syntes jeg :-)

Det og så bare at opleve naturen, der var simpelthen så smukt! Fantastisk smukt og det gjorde det endnu mere smukt at vi fik så meget sne de dage vi var der, en masse blød sne, som vi kastede os rundt i.

Påklædning: 

Der kan være ned til minus 30 grader om natten, hvor vi var, det er koldt! Vi oplevede selv minus 25 grader den første aften, da vi kørte længere nordpå. Men ellers havde vi omkring minus 15 grader resten af dagene, pga. de sneede og så er det typisk lidt varmere, end når himlen er helt klar.

Det er koldt, men føles alligevel anderledes, da det er mere tørt, der er ingen vand i sneen, så man kan f.eks ikke lave snebolde eller snemænd med det :-)

Det kræver at man har godt styr på påklædningen, mange lag og gode lag!

Vi er jo meget glade for Fjällräven hjemme hos os, det er bare lækre holdbare kvalitets produkter, jeg havde min Expedition long down parka fra sidste år på og holdte varmen rigtig godt i den.

Molly har hele vinteren haft en Expedition pack down hoodie jacket og jeg tænkte egentlig at den ville være fin med et uld og fleece lag under, da hun virkelig har haft den godt i den i den danske vinter.

Men min kontakt fra Fjällräven, sagde at den ikke ville være varm nok til Lapland og anbefalede os en Singi down jacket, som også indeholder dun, men også har et ekstra varmt og slidstærkt lag uden på. En virkelig lækker og varm jakke! :-)

Vi havde selvfølgelig også skibukser på og så havde jeg købt Sorel støvler til os, sammen med sådan nogle ekstra varmere, som man klikker på og de er varme i 5-8 timer, dem havde jeg købte til fødder og hænder. De var f.eks. i brug når vi var ude på de længere ture, hvor vi sad stille og dermed ikke fik varmen ved at bevæge os.

Og så havde vi selvfølgelig en masse ekstra lag med uld under. Vi havde dette lækre Värmland Wollterry inderst, simpelthen så lækkert, varmt og blødt, det bliver også et kæmpe hit når vi snart skal ud og sove i shelters igen.

Derud over havde vi striktrøjer og gode huer med, min favorit som i kan se på billederne er denne 1960 logo hat, som jeg også har brugt de sidste sæsoner i Danmark, elsker den hue!

Da vi var ude med slædehundene, havde Molly også denne Ked fleece Balaclava, som også vil være god på de koldeste shelternætter og ja så havde vi også vanter og luffer på.

God påklædning gør bare meget, da det ikke er sjovt at fryse. Har man ikke alt selv, kan der lejes deroppe, jeg kunne bare godt li at have styr på det hele hjemmefra.

Derudover havde vi Balance Me Stellar Balm på læberne og Weleda weather protection cream i ansigtet, de var guld værd! :-)

Der ligger en masse små film/stories gemt på Instagram i højdepunkt, som i bør se, det giver virkelig et fint billede på sådan en tur, find det, lige her.

Som sagt, så skal vi absolut tilbage til Lapland, naturen betyder meget for os og dette var noget virkelig specielt :-)

For nu må vi snart (når det lige kommet et par grader mere op om natten) pakke cykeltaskerne og komme ud og sove i shelters igen, ligesom vi også har talt om en vandretur i forår eller sommer. Altid godt at udfordre sig selv lidt og have noget at se frem til ik?

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *