Værdier jeg gerne vil give videre til Molly My!

Hvad er det egentlig vi gerne vil lære vores børn, og hvad er det vigtigste?

For mig er det vigtigt at Molly My ved at hun er elsket, men i den grad også at hun ved at hele verden ikke drejer sig om hende, og at hun er bevidst om at alle ikke har det så godt som hende, samtidig med at hun også har fokus på verden omkring os.

I weekenden var vi ude og samle skrald på Reffen, et tiltag vores gode veninde Charli havde været med til at starte op, Plog till you drop, for Molly My er det helt naturligt at samle skrald, hun tænker i forvejen enormt meget på naturen og på dyrerne.

Lidt for meget kan man måske fristet til at sige nogle gange, ex. kan hun finde på meget højlydt at påtale når nogle ryger, og specielt hvis hun ser cigaretskodder været smidt på gaden, det sidste er helt OK, det første måske ikke.

Forstået på den måde, at hun jo ikke skal være dommer over hvad andre vælger at gøre, ligesom hun kan blive enormt sur, hvis der plukkes blomster osv, da det jo er naturen, og den må vi ikke ødelægge, jeg prøver at lære hende en mellemvej her :-)

Generelt er det skræmmende og vanvittigt, så meget skrald der bare bliver smidt rundt omkring, det er jo overalt man ser det, og ikke kun som et arrangement i weekenden, det er så trist at vi ikke er bedre til at få det i skraldespanden! ÆV

Så naturligvis vil jeg gerne lære Molly My vigtigheden af det, allerede i børnehaven havde de et affaldsforløb i storegruppen, så den del falder helt naturligt, men er stadig vigtigt.

En anden ting vi har fokus på er det med at hjælpe andre der ikke har det så godt som os selv, det er yderst sjældent at jeg ikke siger, selvfølgelig! når jeg bliver spurgt om jeg vil være med til at skabe fokus på forskellige tiltag.

F.eks her med fokus på The New og deres støtte til Mentorbarn, ved køb af t-shirten (lige her) er man nemlig med til at støtte børnehjemsbørn med hjælp, fællesskab og værdier i hverdagen, hvor de får støtte hos en mentorfamilie uden for børnehjemmet.

Simpelthen så vigtigt og skønt et initiativ, find t-shirt, lige her.

 

Eller her den lækre PEACE t-shirt fra Ubang (lige her) som støtter med 25% til Røde Kors, når både t-shirt er fin og støtter, så er det jo en ren win win! Og selvfølgelig vil vi også gerne hjælpe her.

Når jeg siger ja til samarbejder som disse to, fortæller jeg altid Molly My hvad det handler om, altså historien bag og hvad man hjælper her, på den både lærer hun også igen om at alle ikke har det så godt som hende.

Vi har altid fokus på at ligge en lille mønt til dem der har brug for det, og hun spørg altid indtil om de er hjemløse eller hvorfor de sidder her, og navnligt når vi har rejst har det været meget tydeligt for os og hende.

I starten af måneden havde jeg også hende og Bella med ude og samle ind til Red Barnet, igen med fokus på at alle børn ikke har det så godt som dem.

Vi samlede ind på Hellerup Station, og i starten var det mig der sagde hej og fortalte om vores mission til dem vi mødte, men efter lidt tid var de modige nok til selv at sige det.

Sådan en fin oplevelse for dem, og noget vi bestemt skal igen :-)

Jeg siger ikke at det ene er bedre end andet, men for mig er det vigtigt at hun får nogle gode og sunde værdier med sig i barndommen og videre i livet, ja man kunne lave meget andet hyggeligt hjemme sådanne nogle dage.

Men sådan her en oplevelse sammen er også hyggelig, og er for mig ligeså vigtig og lærerig som mange andre ting, så det vil vi gøre meget mere af, når det giver mening og er muligt.

 

Hvilke værdier vil i gerne lære jeres børn?

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *