Jeg er vild med tærter, både de “salte” og de søde udgaver!
Idag har vi fået en klassisk tærte med ristet bacon og porrer, i æggemassen kommer jeg hytteost, det giver en rigtig god smag, mæthed og konsistens. Idag toppede jeg den også med lidt revet ost, det er lækkert, men altså ikke nødvendigt 😉
Tærter er desuden rigtig gode til at få brugt rester, de fleste grøntsager, kød, fisk, ost mm. kan smides i sådan en tærte, jeg vil næsten sige at det kun er fantasien der sætter grænser.
Tærtebund:
Brug den du bedst kan li, om det er en færdig udrullet dej, en pulver eller hjemmelavet, er for mig ikke så vigtigt.
Selv bruger jeg denne grundopskrift, hvor jeg udskifter lidt i mel, alt efter hvor grov jeg gerne vil have den.
125 gram smør
180 gram mel (hvede, grahams, fuldkorn osv)
1/2 tsk salt
Evt. lidt vand
Hak smør i mindre stykker og ælt det med salt og mel, hvis dejen har svært ved at samle sig tilsæt en lille smule vand, er den for våd lidt mel.
Rul den ud, med lidt mel på bordet og kom den i tærteformen. Prik huller med en gaffel og forbag dejen i 10 minutter ved 200 grader.
Tærtefyld:
3 porrer
1 pk. bacon i tern
Olivenolie
6 æg
2 dl. hytteost
Salt og peber
Evt. revet ost
Rist bacon på en tør pande, når den er sprød tilsæt da porrer og en lille smule olivenolie, kom fyldet i den forbagte tærtebund.
Pisk æg med hytteost og tilsæt salt og peber, kom æggemassen oven på fyldet og sæt tærten i ovnen, bag cirka 25 minutter ved 200 grader, tag tærten ud og kom revet ost på og giv den omkring 10 minutter mere. Kommes ikke ost på, skal tærten have omkring 35 minutter ialt.
Hold altid øje med ovnen, tærten skal være gyldenbrun.
Som tilbehør fik vi en “tøm grøntsagsskuffen salat”, den bestod af:
Spidskål
Nektarin
Avokado
Hakkede mandler
Lidt sesamolie
Kan i også godt li tærter?
–
Du bager vel ikke tærten ved 20 grader?
Åh nej, det er rettet nu :-)
Den er jo ikke bagt ordentligt i bunden tydeligvis
Hej Hanne, du bager den bare lidt mere, hvis det virker bedre for dig :-)
Advokado….fnis.
Men tak for opskriften, den vil jeg prøve.
Og fotoet med ballonerne, er super yndigt :-)
Ups! :-)
Hvor stort er dit tærtefad???
:)
Det måler 24 cm :-)
Skøn tærte! Og nem! Den er godkendt hos mand, børn og frokostgæster!
Rigtig lækker og nem tærte😀
Tak for opskriften 🥓🧀
Dejligt at den kunne bruges, det er også en favorit her :-)
Super lækker tærte. Tak for opskriften – det er ikke sidste gang vi laver den!
Hvor skønt at den kunne bruges :-)
Bager du tærten v 200 grader i varmluft/alm ovn”?????????
Jeg bager altid på varmluft
kan de fryses
Ja, sagtens :-)
Hej Michala,
Faldt over din hjemmeside, da jeg skal lave nem lagkage i morgen, Fed hjemmeside, nemme opskrifter. Jeg er selv ikke en ørn i et køkken, så stor hjælp for mig, når opskrifterne er nemme.
Nu vil jeg lige høre dig, om man lave denne bacon/porretærte dagen før og så varme den op?
Mvh Janni
Ja, det kan du sagtens :-) Og velkommen til :-)
Mage til lækker tærte findes ikke, nem at lave og god at fryse
Dejligt at den kan bruges :-)