Sundere risalamande kage

Reklame for Hermesetas

Så blev det jul! Og det blev også tid til min tredje opskrift i samarbejde med Hermesetas. Denne gang med lidt jule twist, nemlig en ris ala mande ‘cheese cake’ – Den indeholder faktisk ikke ost, men altså den har kiksebund og lidt sammeopbygning som en cheese cake, så det kalder jeg den ;-)

Den smager vanvittig godt, og er man lidt modig, kan den jo sagtens serveres juleaften?

Denne kan med fordel laves dagen før, da den skal sætte sig i flere omgange.

Ingredienser bund:

200 gram smør

400 gram Digestive kiks (andre kan også bruges, f.eks. Bastogne eller vaniljekranse)

Ingredienser midte:

600 gram kold risengrød

1/4 liter piskefløde

1 hel god vaniljestang

1 spsk Hermesetas Drys-Let

3 blade husblas

100 gram hakkede  og tilsætmandler

Ingredienser top:

1 stort glas kirsebærsovs, jeg købte et glas sukkerfrit så det passede til temaet, men det vælger man selv

3 blade husblas

Fremgangsmåde:

Knus kiks i mini hakker eller som jeg i en pose og så bank med kagerullen :-) Smelt imens smør i en gryde og bland derefter med kiksekrummerne.

Kom i en smurt form og tryk godt ned så bunden sætter sig, sæt på køl.

Pisk piskefløden til skum og skrab korn ud af vaniljestang og bland med Hermesetas, pisk forsigtigt i flødeskummen.

Vend piskefløden i den kolde risengrød og tilsæt de hakkede mandler.

Følg fremgangsmåde for husblas på pakken og rør i blandingen, tilsæt evt. en hel mandel :-)

Kom i formen oven på kiksebunden og tilbage på køl. Lad den stå minimum 2-3 timer, så den har sat sig helt.

Tilsæt husblas til kirsebærsovsen og hæld over kagen og tilbage i køleskabet igen, minimum 2-3 timer.

Når alle lag har sat sig er den færdig, og den smager virkelig SKØNT!

 

Andre opskrifter udviklet i samarbejde med Hermesetas:

SUNDERE BANANKAGE MED EFTERÅRSKRYDDERIER
SUNDERE ÆBLEKAGE MED PISTACIENØDDER

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *