Sundere nytårsbrownie med saltede peanuts

Reklame for Hermesetas

Så er vi nået til sidste opskrift i samarbejde med Hermesetas, i denne omgang :-)

Julen synger snart på sidste vers, og nytåret står for døren. Her er mit bedste bud på en nytårsbrownie med saltede peanuts. Den mørke smagfulde chokolade og de saltede nødder giver en næsten konfektagtig kage, som rigtig fint kan spises med f.eks. en kugle god vanilje is eller en smule flødeskum og frisk frugt.

Oplagt til nytårsaften! <3

Ingredienser til 8-10 personer:

200 g mørk chokolade

200 smør

4 æg

3 spsk Hermesetas Drys-Let

100 hvedemel

1/2 tsk salt

150 gram salte peanuts

Fremgangsmåde:

Hak chokoladen i grove stykker, smelt smør og tilsæt hakket chokolade, rør til chokoladen er helt smeltet sammen med smøren.

Pisk æggeblommer sammen Hermesetas Drys-Let , til en luftig masse (obs det vil aldrig blive så luftigt som med alm. sukker, men pisk til den er blevet så luftig som muligt.

Hak peanuts i mindre stykker. Tilsæt mel, salt og peanuts til chokoladeblandingen.

Pisk æggeehviderne stive og vend forsigtigt rundt i dejen.

Dejen kommes i en form cirka 20×25 og bag ved 175 grader i cirka 25 minutter, hold øje med ovnen, ikke alle er ens. Kagen skal være klæg men ikke ubagt. Den er bedst dagen efter og skal gerne stå på køl, for at få den lækre konfekt agtige konsistens.

Tip, der kan også fint tilsættes andre nødder, saltede eller ej :-)

Andre opskrifter udviklet i samarbejde med Hermesetas:

SUNDERE BANANKAGE MED EFTERÅRSKRYDDERIER
SUNDERE ÆBLEKAGE MED PISTACIENØDDER
SUNDERE RISALAMANDE KAGE

 

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *