Skal vi tale sovetider?

skema_sovetider-1

I har måske set det delt på Facebook eller andre sociale medier? Dette skema, lige herfra, med sovetider for børn mellem 3 og 12 år?

Selv tager jeg altså lidt afstand fra at komme vores børn i “skemaer” jeg mener alle børn er jo forskellige ik? Molly My kan f.eks. slet ikke komme i skemaet, som det ser ud nu, da hun langt de fleste dage sover længere end til kl. 07.30 og kommer også tidligere i seng end kl. 20.15, som ellers er vejledende tid, hvis hun vågnede kl. 07.30.

Vi som forældre ved at hun er et barn der har brug for søvn, og vækker hende derfor heller ikke, eller hvertfald meget sjældent, netop fordi jeg/vi tror på at hun vågner når hun er fyldt op på søvn.

Tro mig, det er meget meget tydeligt, når hun ikke har fået nok søvn, hun er ja træt, pirrelig, sur og tvær og siger også selv, det er fordi at jeg er træt….. Jeg har brug for en middagslur, for hende er det så “bare” at ligge med dynen og slappe lidt af, hvor hun sover ikke til middag længere, det er ved at være flere år siden at hun gjorde det.

Hun sover omkring 12 timer hver nat, her om vinteren faktisk lidt mere.

Passer jeres børn ind i skemaet og kan i bruge det til noget?

 

Billede/skema er fra Nordicparenting.dk.

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Min datter sover nok en lille smule mere end hvad skemaet anbefaler. Jeg tror som du på, at hun vågner, når hun er frisk. Jeg tænker, at børn er forskellige, ligesom voksne. Og hvor nogen voksne trives med 7 timers søvn hver nat, har jeg det langt bedre med 9. Så jeg er helt enig med dig :)

    • Hvis jeg selv kan få mellem 8-10 timers søvn er jeg også meget tilfreds, bestemt ikke altid det er muligt, hvis jeg arbejder længe ved computeren om aftenen. Men de dage der er muligt er det virkelig skønt :-)

  • Nadia sover lidt mindre ca. fra 19-19.15 til 6.00 i morges ville hun op. 4.50.
    Hun kommer til hverdag i seng kl. 19 og skal op kl. 6, som regel er hun selv vågnet inden jeg skal op senest 5.45

  • Desværre passer min dreng ikke ind i skemaet – han sover nemlig først 19-19.30 og står op mellem 4.30-5 😴😴😴 håber han engang tilpasser sig lidt mere moderens søvnbehov især fordi vi stadig er oppe 4-20 gange på en nat 🙈

  • Min datter passer ind i skemaet men det er altså noget vi selv har erfaret passer for hende ikke fordi vi har kigget i et skema. J er 3 år og kommer i seng ca 19.15 og vågner selv ca 6.30/6.45 . Hun sover ikke altid lur i børnehaven, og aldrig lur her hjemme i weekenden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *