Mommypolice?

Min veninde anbefalede mig at lytte til Matildes podcast 1+1=3, jeg havde godt set hun havde udgivet den, men tænkte alligevel ikke jeg var målgruppen, da den jo netop handler om graviditet, fødsel osv, og den del er et overstået kapitel hos mig :-)

Find podcasten, lige her.

Men det var det afsnit om mommypolice, som jeg blev anbefalet, så det lyttede jeg til i går, virkelig velproduceret og spændende samtale mellem Matilde og Szhirley om ja, mommypolice. Dem har vi nok alle mødt ik?

I ved de der “gode” råd eller holdninger, som mest af alt peger fingre? Eller bare dem som slet ikke pakker det ind, men faktisk bare sender en sviner eller kritik af den måde vi vælger at være forældre på?

Åh jeg har også mødt dem, og møder dem ofte, det er nok sådan det er, når man har valgt at dele så meget af sit liv offenligt, men ærligt, så tager jeg gerne imod gode råd, men det andet, not so much?

Bad jeg om din hjælp, mening eller råd her, har tit været mit svar til den slags. For min erfaring er desværre at det ofte ikke giver mening at gå i dialog, den slags mennesker med behov for at pege fingre på den måde, de er allerede så forudindtagede i deres holdning at det netop ikke bliver en dialog :-/

Husk nu for s…. bare på, at vi alle er den bedste slags mor for vores børn, som vi kan være og som vi selv VÆLGER at være. Ingen (eller hvertfald meget meget få) vælger aktivt at være en dårlig mor eller forældre!

Alle mødre, forældre og børn er forskellige og hvis jeg gør på en måde overfor min datter, så er det fordi jeg selv har taget et aktivt valg om at det er sådan jeg vil gøre i den pågældende situation, jeg kender hende bedst, ik?

Eksempler på besøg af mommypolice hos mig…..

Amning – Jeg ammede ikke Molly My, og det står jeg ved! Men det blev der i den grad set skævt til både af mødregruppe, omgangskreds og offentligt. Men ved i hvad, hun trivedes og trives altså også stadig i en alder af snart 8 år. Hun havde brug for noget “hurtig” mad og næring og det mente sundhedsplejersken hun fik på anden måde end amning, og jeg lyttede til hende. Heldigvis da, for ingen tvivl om at der kom ro på og hun tog på, da hun først fik sutteflasken.

Barsel – Jeg havde kun 6 måneders barsel, da jeg havde lovet at komme tilbage på arbejdet! Det var absolut heller ikke populært, ville jeg ikke mit barn mere end mit arbejde, og det var synd og bla bla bla, mit valg og mit barn. Og ps. så havde hun altså også både en far og en god vuggestue.

Sove på eget værelse – Molly My var ikke mere end et par måneder, da hun kom på eget værelse, hun sov igennem og jeg vågnede bare hun vendte sig i sengen, så vi rykkede hende på eget værelse, fordi ja, hun sov jo :-)

Rejse til Thailand da Molly My var 10 uger – Uansvarligt at rejse så langt med så lille et barn, det var ikke hendes behov men vores osv. Ja, helt 100%, men hun led altså ikke overlast ved at rejse med os, om vi var på Vesterbro eller Thailand var et fedt for hende, men vi forældre nød at være afsted, og det tæller altså også i det samlede regnestykke. Og ps. hun er idag verdens sejeste rejsemakker, elsker at flyve og være ude og det tror jeg på, er fordi hun netop altid har gjort det, hvertfald fra hun var 10 uger :-)

Få hende passet tidligt – Det der med 1 år en overnatning osv, det har vi ikke helt fulgt. Men hun har klaret den og jeg tror på det er sundt at børn får lov at være sammen med andre, Molly My har aldrig været bange for at være passet ude, sove ude osv, og det tror jeg også på er en gave at give et barn. Men igen mit barn, mine regler.

Cykle i trafikken – Uh det var farligt da Molly My begyndte at cykle på de Københavnske cykelstier, ja måske begyndte hun lidt tidligere end andre børn, men hun var klar? Lige med cyklingen fangede hun den virkelig hurtigt og var sikker i det. Derfor cyklede hun med os, hvorfor ikke, når nu hun kunne og selv ville? Jeg tror ikke på at pakke børn ind i vat, og troede jeg at det var farligt, ville jeg jo ikke gøre det. Ps. børn kan mere end vi tror ;-)

Skæld ud med hævet stemme – Ja, jeg har temperament, og det har Molly My også. Jeg kan sagtens hæve stemmen og “sætte hende på plads”, men det er min måde og nej det er måske ikke altid hensigtmæssigt, men lad vær med at pege fingre af den måde jeg er forældre på. I skal aldrig være i tvivl om, at hun også godt ved at jeg elsker hende meget højt, også selvom hun måske til tider har kort snor. Det er for mig bare alfa og omega at hun opfører sig ordentligt.

Børn på sociale medier – Jeg har taget en aktiv beslutning om at jeg deler mit barn på de sociale medier, hvis jeg troede hun ville tage skade af det, eller ville blive ked af det, når hun blev ældre, så ville jeg jo ikke gøre det. Er det ikke forklaring nok?

Modelarbejde – Det er faktisk ret begrænset hvad hun har lavet (syntes jeg), yderst nøje udvalgt og 90% siger jeg nej til, netop da jeg egentlig ikke ønsker hun skal være en børnemodel, så det er rent vennetjeneste og udvalgte brands/fotografer jeg siger ja til på hendes vegne. Men stadig er der en holdning til det og helt ærlig, så længe hun selv syntes det er sjovt, så skal hun have lov. Så i næste uge skal hun faktisk lave lidt igen :-)

Samsovning – Ligesom det var galt at hun sov på eget værelse, så er det også galt at vi nu sover sammen. Man kan ikke gøre alle glade vel? Molly My begyndte at sove i min seng, da vi flyttede for os selv, egentlig bare lige til en start. Men hun kom aldrig rigtig ud af sengen igen. Fordi det er mere hyggeligt er hendes svar hvis jeg spørg hende, spørg hende om hun ikke skal sove i egen seng? Hun har prøvet et par gange, og sover der også hvis hun har kammerater på besøg (hvis ikke de snupper min seng og jeg hendes) men det er også ofte at hun efter lidt tid siger at hun gerne vil ind i min igen, og jeg siger altid at det er helt okay, for ærligt, så er det jo de færreste 16 årige man hører om, der stadig sover i mors seng ik?

Børnetøj – Hvor starter jeg her? Så har hun for meget tøj, så er det for dyrt og videre i den dur. Mit barn, mine penge og mine valg. Ja, jeg køber helt sikkert mere end hun reeelt har brug for, men altså det gør jeg også til mig selv. Jeg har ikke brug for 10 kjoler eller hvor mange jeg nu har. Men vi kan begge godt li lækkert tøj og det at have noget at skifte imellem. Til gengæld køber jeg kvalitet, som holder længe og næsten alt Molly My’s kan sælges, gå videre i rotation mm, når hun ikke kan passe det længere, så jeg syntes ikke jeg skal forsvare hvad vi og jeg vælger at gøre

Spons / PR gaver – Lidt det samme som med tøjet, men hun bliver og er ødelagt fordi hun bliver forkælet og har for meget legetøj osv.

Og meget meget mere, dette var lige dem jeg kunne huske har fyldt og også er gået igen flere gange.

 

Har i også haft besøg af mommypolice enten i jeres omgangskreds eller på de sociale medier?

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *