Lobelune

Idag skal i “møde” Julie og hendes magiske univers Lobelune, et univers jeg finder fuldstændig eventyrligt, både til mig selv om til Molly My, jeg er vildt draget af havet og de smukke elementer som Julie blandt andet har arbejdet med og jeg elsker at hun har ville være med i min lille ‘blogleg’ med lidt flere ord og tanker bag :-)

Smykkerne er klassiske, men har samtidig kant og kan bruges af flere generationer og sagtens gå i arv, Julie arbejder nemlig udelukkende med massivt 14 karat guld og ædelsten.

Tag godt imod Julie og se meget mere, lige her.

Lobelune, er der en historie bag navnet?

I 1976 – året før jeg blev født, navngav min far et encellet havdyr, han opdagede i forbindelse med sin Ph.d. i geologi. Dyret fik navnet Lobifera – “den der bærer lober

Lober er en slags vedhæng – og eftersom min første kollektion netop var bygget op omkring vedhæng og havdyr, valgte jeg at navngive mit brand Lobelune.

Logoets form tager også afsæt i det lille encellede havdyr, Lobiferaen.

Hvad er din baggrund inden du kastede dig over dette?

Jeg har arbejdet 14 år med PR, kommunikation, branding og events indenfor mode, livsstil og accessories og altså længe siddet og rådgivet andre brands og designere om hvordan de skulle gribe deres branding an. Nu prøver jeg så min egen medicin – ha, ha! Og det er jo også ret sundt!

Jeg savnede det at være skabende og kreativ – og har nok altid gået med en lille hemmelig drøm om at skabe mit eget design.

Valget faldt på smykker af flere årsager. For det første var min oldemor guld- og sølvsmed for Georg Jensen og arbejdede som kunstner ved siden af. Hendes tilgang til farver og kunst inspirerer mig meget.

For det andet er begge mine forældre meget kunst- og smykke-interesserede, så det har også været en fælles interesse for os, og så er min far Geolog og vi har studeret sten, fossiler og skaller sammen gennem hele min opvækst og for det tredje vidste jeg godt, med mit kendskab til modebranchen, at jeg ikke havde lyst til at bidrage mere til brug-og-smid-væk kulturen. Jeg ville gerne skabe noget blivende, investeringsobjekter, der kan gå i arv fra generation til generation – og derfor faldt valget på smykker.

Det er også derfor, at jeg fx ikke laver forgyldte smykker, selvom mange har bedt mig om det gennem tiden, fordi det ville gøre smykkerne tilgængelige for flere.

Men uanset hvor dygtig du er til at forgylde, slides guldet hurtigt af og smykket bliver grimt – og så er forgyldningsprocessen også en forurenende proces. Så det har været et valg, jeg har taget fra starten af, som jeg holder fast i. Jeg vil skabe kvalitet der holder, og smykker der kan være med til at fortælle historie gennem generationer.

Hvor finder du inspiration til de forskellige kollektioner og styles?

Det enkle svar er i skønheden i naturen. Men det er kun den halve sandhed.

For på den ene side arbejder jeg totalt frit og intuitivt og på den anden side arbejder jeg ud fra dogmer og regler, når jeg skaber nye smykker.

For eksempel tager- eller skal alle mine kollektioner tage udgangspunkt i historien om de fire elementer: vand, ild, jord og luft – og det lyder måske mærkeligt, at jeg har besluttet, at sådan skal det være. For hvad så hvis jeg får en anden idé, der ikke passer ind i universet?

Men dogmet er en måde at styre en kreativ proces på, så jeg ikke ender med at designe i øst og vest.

Naturen og de fire elementer er en oplagt inspirationskilde – og en uudtømmelig kilde til inspiration, hvis du spørger mig. Men det behøver jo ikke at være inspiration én til én. Det er mine små dragevehæng og rebøreringene et godt eksempel på. De er begge en del af den kollektion, der er inspireret af luft-elementet. De er jo ikke natur-skabte, men objekter, der bevæger sig i vinden.

Jeg bliver også inspireret af at løse et behov og så lægger jeg stor vægt på, at min smykker skal kunne bruges på flere forskellige måder, så man fx kan bruge mine vedhæng både i halskæder, armbånd og øreringe. Eller at man kan skifte perlerne i et par øreringe, så man kan opnå et helt andet udtryk med udgangspunkt i samme par øreringe.

Det allervigtigste er selvfølgelig, at smykkerne er smukke og at kvaliteten er i orden! Men det næstvigtigste er, at mine kunder oplever, at de kan anvende smykkerne på flere forskellige måder, så de får endnu større værdi for kunderne over tid.

Så når jeg sidder med en idé stiller jeg altid spørgsmålene: hvordan kan jeg gøre dette smykke endnu mere anvendeligt og hvordan passer det ind i historien om de fire elementer?

Hvem er den typiske Lobelune pige eller kvinde?

Jeg oplever, at det typisk er kvinder fra den kreative – og den finansielle branche, der køber mine smykker. Men fælles for dem er, at de ved, hvad de vil have – og at de (heldigvis) vender tilbage. Lobelune-kvinden er selvstændig – i sin stil og sine meninger, kvalitetsbevidst, kreativ, legende, detaljeorienteret og så hviler hun først og fremmest i sig selv og sin stil.

Hvad er dine drømme for fremtiden med Lobelune?

At kunne udvide forretningen og skabe et anerkendt, verdenskendt brand og blive ved med at udvikle og skabe endnu vildere og smukkere designs.

Andet du gerne vil fortælle?

Lobelune opstod blandt andet fordi jeg var på udkig efter en fin dåbsgave – og ikke kunne finde, noget jeg selv havde lyst til at give i gave. Det eneste jeg kunne finde var Dagmarkors og små kiksede bamser.

Jeg syntes, at der var et hul i markedet for dåbsgaver og satte mig for at skabe nogle små fine vedhæng, som man stadig havde lyst til at gå med, når man blev teenager eller voksen. Og så ville jeg også lave vedhængene i stor størrelse, så man kunne forære et konkylie, søheste eller søstjerne-vedhæng til moderen i barselsgave og et mindre til barnet i dåbsgave.

Husk at I lige nu kan vinde fantastiske smykker fra Lobelune + gavekort til Christina Rohde til dig selv + en veninde eller en du har kær, deltage på dette opslag. Der er præmier på spil for over kr. 9.000.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *