Ja, Molly My bruger stadig ble!

lovemm

Ja, Molly My bruger stadig ble! Og hvad så?

Jeg havde i går en lille film på min Instagram Story, hvor jeg kort fortalte at Molly My var rigtig ked af det, fordi hun var blevet drillet af nogle piger i børnehaven, fordi hun stadig bruger ble om natten.

Egentlig lagde jeg ikke så meget mere i det, andet end jeg tog fat i en pædagog på stuen i morges og fortalte det, da jeg absolut ikke accepterer mobning af den slags. Det var sket ved frokostbordet, hvor de sad uden en voksen, så de kunne ikke hjælpe hende i situationen. Et er dagligdagsfnidder, som der jo altid er børn imellem. Men her sagde hun at de havde grinet meget af hende og sagt det igen senere på dagen, det er IKKE ok i min bog.

Men det var egentlig det for mig, jeg har fuld tiltro til at den klarer de voksne på stuen og hun kommer selv til mig, hvis hun oplever noget lign igen. Så det var det indtil det virkelige væltede ind med søde beskeder og historier til mig. Rigtig rigtig mange har selv oplevet det som barn, har børn der sover med natble osv. Det blev ret tydeligt for mig, at det ikke er noget man sådan taler om, Molly My vil hvertfald ikke have at nogle ved det, udover de meget tætte venner som hun sover sammen med.

Hun vil også rigtig gerne selv af med den ble, men hun er ikke klar! Hun sover så tungt at hun ikke mærker hvis hun skal tisse og iflg lægen er det meget meget alm. med børn og natbleer i hendes alder og også i de første skoleår. Og efter jeres beskeder i går er det meget klart for mig, at ja det er almindeligt også for børn der er en del ældre end Molly My.

Men hvorfor skal vi holder det hemmeligt, helt ærligt det er bare en ble, og vi skal huske at vores børn kan så mange andre ting! Personligt er jeg mega stolt af mange ting, hun er så god på mange punkter og personlige plan, så herregud det er en ble, om natten…..

Og ps. nu vi er ved “hemmelighederne” så kan hun altså også stadig have lidt uheld, hvis hun leger rigtig godt og ikke når ind til tiden, ja så kan hun også godt tisse lidt i bukserne.

Gør det hende til et dårligere menneske? NEJ er svaret 🙂

 

(Visited 80 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Min søster brugte også ble om natten. Tror hun gik i tredje klasse før hun var klar til at komme af med den. Og min datter på fire kan også glemme at tisse, når hun er i en god leg. Så heeelt normalt 👍😊

 • Dejligt med sådan et indlæg! Herhjemme bruger nogle af mine drenge også natble af samme årsag som Molly, og det er ikke noget, jeg oplever, man kan tale om med andre end de nærmeste. Så lidt tabu er det nok, ja! Desværre. På sygehuset har jeg fået at vide, at det først er et problem, de vil kigge nærmere på, når de er 5 år og stadig har brug for ble om dagen, og 8 år og stadig har brug for den om natten. Så kan man få hjælp med medicinering, ringeapparater osv. Men før det er det ikke noget, man behøver gøre noget ved andet end at acceptere, at hvert barn gør tingene i eget tempo. Og det er jo netop det, de gør! Heldigvis. Den skal nok ryge af en dag! God weekend til jer :)

  • Men det burde ikke være tabu vel? Vores læge sagde også at man kunne få ringeapparat osv, men at hun absolut ikke ville anbefale det og slet slet ikke får om flere ord, hvis vi SELV syntes at det var en nødvendighed at se på det :-) Tak for jeres fortælling også og dejlig weekend :-)

 • Min ældste søn var renlig om dagen fra 3 års alderen, men han sov med ble om natten til han var et godt stykke over 4 år.
  Hellere lige hive en ble af om morgenen, end at han sov i en våd seng, blev kold, og så alt det vasketøj.
  Jeg kender en teenager, der tisser i sengen, har gjort det hele barndommen, og stadig gør. Vedkommende vågner bare ikke, jeg synes det er synd, men man giver ikke en teenager ble på, selv om det ville løse meget.
  Jeg har jo barnebarn Amalie, 3 år i næste måned, hun er begyndt at sove uden ble om natten, det går fint.
  Men til gengæld knap så godt om dagen, hun glemmer tit at sige til, når hun skal tisse, og når hun skal det store vil hun have ble på, det vil hun absolut ikke lave på potten.
  Heldigvis har hun en far og mor der ikke pacer hende, men siger pyt, det kommer.
  Jeg synes det er fint at MM bruger ble om natten, hellere det end en våd og kold seng.

  God weekend :)

  • Enig ingen kold seng til os, men altså heller ikke alt det vasketøj, det er hverken godt for mor eller miljøet ;-) Og god weekend til dig og tak for historien.

 • Min datter (aug 09) bruger også stadig ble om natten. Vi har prøvet at undgå at det bliver et stort problem, men hun bliver lidt påvirket når veninderne kommenterer det negativt.

  • Det kan jeg godt forstå, Molly My er også meget bevidst om at ingen ved det, det er kun de aller tætteste hun fortæller det til :-)

 • Min den ældste var 7 år før hun smed natbleen og, den mellemste 6 år og lillebror smed den som 3 årig. Så selv blandt søskende er det vildt forskelligt. Vi snakkede med lægen da den ældste begyndte at blive ked af bleen men han sagde at idag er det normalt helt op til 8-9 års alderen. Børnene er udsat for en mere stresset hverdag hvilket kan være med til at udskyde produktionen af det hormon som skal signalere at nu sover jeg og skal altså ikke tisse. Det er altså helt normalt! Men øv at nogen børnehave finker skal drille med det!

 • Er jeg den eneste der undre mig over dette indlæg?
  Du skriver selv: \”Molly My vil hvertfald ikke have at nogle ved det, udover de meget tætte venner som hun sover sammen med\” alligevel vælger du at offentliggøre det på din blog det synes jeg godt nok er respektløst over for din dejlige pige, der har en meget klar mening. Jeg er klar over du som mor med en blog har truffet nogle valg og opvejet fordele og ulemper men her bliver jeg godt nok ked af det på din datters vegne.
  Jeg er helt enig i det ikke bør være tabu men hun har ikke valgt at være frontkæmper. Det har du så du burde bruge dig selv som eksempel.

  • Du kan til dels have ret, men det er min opfattelse at hun ikke vil have at nogle ved det, netop fordi det er et tabu! Og det vil jeg rigtig gerne på hendes vegne bryde. Og så er hun blevet rigtig glad for at jeg har læst alle beskeder op for hende der blandt andet er kommet på Facebook. Netop om andre børn, også ældre end hende, som stadig bruger ble om natten. Jeg føler absolut ikke at jeg hænger hende ud, men styrker hende i at være stolt over sig selv. Men tak for dine tanker, de er altid velkomne :-)

 • Hvor er jeg enig med dig – Carina. Man bør ikke som mor til et mindreårige barn lave offentlige opslag om noget ens barn præcist har udtrykt at det ikke vil dele med hvem som helst. Om igen…det her opslag og budskab du ønsker at sprede Michala, kan du sagtens anonymisere og stadig skrive om det du vil, men din datter skal ikke publiceres og spredes på Fb eller OG og en blog når hin decideret siger nej i mon optik.

  • Hej Anne, tak for din kommentar her også. Jeg har svaret dig på Facebook, hvor du også har ytret din bekymring :-)

 • Åh vi kender det alt for godt her hjemme! :)
  Vores datter brugte også ble om natten, til hun var 8.
  Vi bruger dem stadig en gang imellem, hvis vi skal køre langt eller sove ude :-)

  Hun bliver 10 år til maj og vi tager det ikke som et stort problem, at hun en sjælden gang i mellem tisser i sengen! Hun kan nøjes med at have et engangsunderlagen under sit normale lagen.
  Men hun vil selv gerne have ble på, hvis hun overnatter ude, bare for en sikkerheds skyld.
  Så vi har altid en pakke liggene til de tider.

  Hun bruger nogle buksebleer, der hedder Drynites, de er specielt designet til større børn, som tisser i sengen. De er godt nok lidt dyrere end normale bleer, men de er super diskrete, og børn kan nemt få dem af og på selv :-)

  • Tak fordi du deler jeres historie også Ida! Og dejligt at i har fundet en løsning der er god for jer :-) Molly My bruger buksebleer fra Rema10, hun kan sagtens stadig passe dem der hedder \’5\’ så dem beholder vi lidt endnu, de er nemlig ikke så dyre :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *