Hvornår er børn gamle nok til……

Alle børn og familier generelt er forskellige, og kæmpe respekt for det! Vi gør tingene på vores måde, og i sikkert på en anden og hermed jeres måde :-)

En af de ting jeg rigtig gerne vil understøtte hos Molly My, er selvtillid, styrke, stolthed og generelt troen på sig selv, jeg giver hende noget, hendes far noget andet og sådan er det jo også i alle familier, om en mor og far er sammen eller ej.

Andre værdier jeg gerne vil give hende, lige her.

Det gør jeg blandt andet ved at give lov til nogle ting, måske tidligere end andre, det er hvertfald min opfattelse da jeg spurgte på Instagram, om hvornår børn selv må gå hjem fra skole.

Når jeg føler hun er klar til noget eller når hun selv efterspørg det, så er jeg ikke bange for at kaste hende ud i det, jeg tænker altid, hvad er det værste der kan ske? Men igen vores hjem, vores regler.

Jeg har ikke talt “store slemme ting” med hende, hun ved at hun ikke må gå med fremmede, hvad hun skal ringe hvis der sker noget osv, men for ikke at skabe frygt har jeg f.eks. ikke fortalt hende hvad der kan ske af grimme ting, hvis man går med en fremmed osv, blot at det må hun ikke, da vi jo ikke kender dem :-)

Da vi rejste på vores rejse sidste sommer, lærte jeg hende selv at ringe Facetime op til Far, igen ikke noget med slemme ting, men potentielt kunne der jo ske noget med mig, og så ville hun have svært med at kommunikere med de lokale pga. sproget, heldigvis blev der ikke behov for det, hvis der blev Facetimet hjem, var det af lyst og for at fortælle om oplevelserne og sige hej :-)

Her lidt af de ting, som vi generelt har fået bemærkninger om, kan være lidt tidligt at gøre, ikke for mig at se, men med andres øjne. Husk igen børn og familier er forskellige, og Molly My har for os været klar.

Legeaftaler med overnatning

Hun ikke mere end 3 år, da hende og Marlon begyndte at have legeaftaler med overnatning, det var naturligt for os, og har helt sikkert været med til at styrke deres stærke venskab, og er måske også grunden til at Marlon selv for et par måneder siden, sagde at han da også var i en slags familie med os :-)

Helt ærligt så er det værste der kan ske, at et barn bliver ked af det og skal ringes hjem, det har vi aldrig prøvet og har efterhånden haft en del sovende også mange hvor de har sovet hos os som en første gang med overnatning ude hos venner.

Cykle selv i trafikken

Hun var heller ikke mere end 5 år, da vi begyndte at cykle i trafikken, hun efterspurgte det selv, hun var træt af at skulle cykle på fortorvet, og jeg havde en tiltro til at det kunne hun godt, at hun var sikker i trafikken og at jeg havde styr på hende, når hun cyklede foran mig.

Vi boede i København, hvor man jo cykler til alt, så hvis ikke hun skulle lære det der, så skulle hun jo senere, der var lige dele high five og det er sejt smil i trafikken, som dem der virkelig rystede på hovedet af os.

Men sandheden er bare at hun er enormt sej og sikker i trafikken nu, og cyklede jo også mange kilometer fra Hellerup til København, da vi flyttede herud, og hun stadig gik i børnehave inde i byen :-)

Være alene hjemme

Da vi flyttede til Ny Adelgade, begyndte hun at efterspørge at være alene hjemme, knap 5 år, jeg tænkte lidt over det, og var egentlig okay med det, hvis ikke det var for længe ad gangen.

Ex. hvis jeg lige gik nede til bageren, blomsterhandleren eller pizzamanden, så kunne hun fint være alene hjemme, jeg havde hende på Facetime og hun var simplethen så stolt – Nu gør vi det ofte, hun gider ikke altid med hvis jeg lufter Gunner, henter en pakke i kiosken eller går til bageren efter brød, og det er helt okay! Hun er stor nok til at være alene hjemme et afgrænset tidsrum.

Selv gå hjem fra skole

Igår kom så hendes debut med at gå hjem fra skole selv, hun spurgte egentlig ret hurtigt efter hun var startet i skole og havde lært vejen, hvornår hun selv måtte gå, og jeg kunne ikke huske det fra mig selv? Jeg spurgte lidt forskellige og de fleste sagde 2-3 klasse eller 10 år.

Men vi gjorde det altså igår, 7 år og 0.klasse, fordi jeg vidste at det kunne hun godt, og jeg vidste hvor stolt hun ville være bagefter, det var hun også! Meget stolt, det tager max. 10 minutter at gå hjem fra skole, og hun skal ikke krydse en vej med biler, så jeg var tryg ved det :-)

Jeg er stolt af hende og stolt af den stolthed hun udstrålede da hun kom gående hjem igår og bare råbte hej mor! Jeg ventede ude og vejen på hende, måtte IKKE gå i møde, men vente ved haven måtte jeg gerne.

Det er nu ret hyggeligt at hente hende i skolen og lige hilse på, så det vil jeg også gøre langt de fleste dage, men indimellem så skal hun have lov til selv at gå, ligesom det en dag kan være det er rart at hun gør det, hvis jeg er syg eller lign.

Hvornår begyndte jeres børn selv at gå hjem fra skole?

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Puha, ja alt den selvstændighed. De vil jo så gerne.
  Jeg er meget med dig, vi gør også tingene på vores måde og mærker efter når vores datter selv spørg.
  Her kan man også være lidt alene hjemme, når hunden skal luftes og små ærinder ordnes!
  Hun er 6 år. Cykler gerne med i trafikken, og må gerne cykle i forvejen, de veje hun kender.
  Vil gerne selv gå i skole/hjem fra skole, men vi skal desværre krydse 4 lyskryds. Så vi øver og øver.
  Og er nu nået til at hun vinker farvel ved de sidste 2 lys kryds, hvor hun så går alene resten af vejen, til skolen.
  Man kender bedst sit eget barn !

  • Lyder som en perfekt plan at tage det i små steps, havde hun skulle over en vej her, ville vi også have gjort noget lign den første tid :-)

 • Min datter går selv hjem og første gang hun gjorde det var hun 5 år. Hun har fødseldag i dec og det var her omkring okt-nov. Vi bor 500 meter fra skolen og der er kun en vej der skal krydses og den er lige udenfor vores hus. Jeg tænker man kender sit eget barn og ved hvornår de er klar til de forskellige ting. Hun er også meget stolt når hun selv går hjem, men det er altså ikke hver dag. Hun er også alene hjemme når vi ordner små ærinder. Og igen gør det altså virkelig noget for deres selvtillid at de selv får lov når de er klar til det.

 • Så sjovt du tager emnet op. Min datter plager for selv at gå hjem fra skole, 150 meter og hun er 6 år.
  Vores søn gik i 2. Klasse, før han spurgte om lov.
  Jeg er SÅ enig i din tilgang og tror vi må teste det i morgen. De vokser lige 10 cm, når de har fået ansvar!

  • Glæder mig til at høre hvordan det går, men sikkert helt perfekt! Og enig de er nemlig lige 10 cm højere efter sådan et lille ansvar :-)

 • Jeg cyklede hjem fra børnehave det sidste år. Børnehaven ringede til min mor, når de havde sendt mig afsted. Min mor ringede, når jeg var hjemme. Det var dog udelukkende et stisystem og maks 1-1,5 km væk.
  Det er så 15 år siden i dag, da jeg er 20.
  Jeg vil sige, at den måde jeg blev præsenteret for ansvar samt frihed(ikke kun i forhold til dette), har klart haft indflydelse på hvordan jeg har klaret mig senere hen.
  Jeg var pavestolt og det gav mig så meget selvtillid og mod på verden :-)

 • Min søn startede med st gå hjem selv kort inden i 1 klasse. Det er en rute på ca 2 km, jeg gik ham i møde de første par gange, men det spurgte han med det samme om jeg ikke ville holde op med.
  Min søn går stadig i 1 klasse, men har i mellemtiden skiftet skole til en skole uden for byen, derfor skal han tage bussen, jeg kørte med ham den første dag, men nu tager han den selv med velbehag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *