Hvornår er børn gamle nok til at være alene hjemme?

p2100010

Molly My har været alene hjemme et par gange, sådan 5-10 minutter hvis jeg er løbet ned i bageren, til blomsterhandleren eller lign. Og hun ELSKER det! Hun er simpelthen så stolt når hun har prøvet det, det er sket 2-3 gange og det er som nævnt bare lige et smut på gaden.

Aldrig længere tid, det syntes jeg slet slet ikke at hun er stor nok til. Første gang var efter vi havde været på CIFF Kids, hvor hun simpelthen var så træt da vi kom hjem, og virkelig gerne ville have en thebolle fra bageren. Hun sagde må jeg ikke bare blive hjemme? Og jeg var sådan, nej det kan du da ikke?

Hvornår er børn gamle nok til at være alene hjemme?

Men hun sad i forvejen i sofaen og så Netflix, så jeg puttede hende godt i dynen og gav hende en lille skål med frugtstykker og løb ud af døren. Min største frygt var egentlig om der skete noget med mig på gaden, for ingen vidste jo at hun var alene hjemme. Det gjorde der selvfølgelig ikke, og hun sad fuldstændig i samme stilling da jeg kom hjem igen, blot med et meget stolt smil.

Hun kan ikke komme ud på gaden, da vi bor inde i en gård og hun kan ikke selv åbne porten, så på den måde kan der ikke ske noget, men hun kan jo godt komme til skade og derfor skal hun selvfølgelig ikke være alene hjemme længere tid ad gangen.

Det syntes jeg i øvrigt slet ikke at hun er gammel nok til, hvornår syntes i at børn er gamle nok til at være alene hjemme?

Kom rigtig gerne med jeres input 🙂 Og se evt. med på bloggens Facebookside, der er også kommet mange gode input (lige her).

(Visited 62 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Mine børn startede nok også ved den alder – bare lige 5-10 min og senere hen lidt længere hvis de havde en telefon de kunne ringe fra, og det er altid gået fint og meget stolte når man kommer hjem. Men genkender frygten for at der sker noget med en selv imens .. men altså det er chancen jo heldigvis meget lille for ;)

  • Nej heldigvis sker der jo yderst sjældent noget. Men jeg husker første gang jeg gik fra hende så jeg straks for mig at jeg blev kørt ned af en bil osv…. Helt tosset, men det gjorde jeg :-)

 • Min mor siger, jeg var 5 år, de første gange jeg var alene – jeg kunne nemlig snildt placeres med en pakke tusser og en stak papire og en knækbrødsmad, og så kunne de kører et smut på indkøb og være tilbage efter en times tid – jeg glemte næsten, de overhovedet var væk før de stod der igen, fordi jeg var så optaget :D
  Og at lege ude i timevis på rulleskøjter og ved åen, måtte jeg også hvis vi var to venner afsted.
  Var der tale om længerevarende arrangementer, var min storesøster ofte hjemme, men da jeg stoppede i SFO i 2. klasse, havde jeg også indimellem en 2-3 timer de dage, jeg ikke var i klub, før mine forældre kom. Og der var jeg vel omtrent en 7-8 år (:

  – A

  • Jeg tør ikke en times tid, men tiderne har nok også ændret sig siden vi var små. Og vi er blevet mere \”pylrede\” end vores forældre var. Men ellers har du helt ret, hun er også bare optaget af tegnefilm eller en malebog og så går tiden hurtigt :-)

 • Vores datter på 7 har været alene nogle gange, hvis jeg har skulle aflevere hendes søskende tidligt i børnehave/dagpleje. Har ca været væk i 15-20 min. Hun har haft min iPad hos sig, så hun kunne FaceTime mig hvis der var noget 😊 Hun har altid været tryg ved det, ellers ville jeg heller ikke gøre det 😊

  • God ide med Facetime, kunne være at jeg skulle lære hende det. Hun er jo så kun 5 år, så det er kun 5-10 minutter max, men god ide når hun bliver ældre som din datter og det kan være lidt længere :-)

 • kommer så meget and på børnes personlighed om de krevtive og opfindsommer eller mere fornuft styret .
  og om de synes sejt eller er bange for det
  mine er 9,7,6 og knap 4 år de store kan godt være hjemme en time eller 2 sammen og også godt ha den minste vis jeg hurtig er i netto ham på 9 var vel 4 da han starte og ikke gad med han synes det sejt og ejer ikke en kretiv tanke.
  han udtænkte hvordan han kunne få det fri rum af være alen bare lidt en gang i mellem og gør stadigvæk
  pige efter var 6 år inden hun var alene for hun var bange for det før men nød af være hjemme sammen med store bror ved 5 års alderen.
  pigen efter er som sin store bror og elsker af være alene hun har været alene hjemme fra ved 5 års alderen.
  lillebror tja han er vildt lillebror og selv om der under 1 måndet til han fylder 4 år så vare det længe før han for lov af være alene længer ind jeg er til skraldespanden
  det skal så siges de altid har mulighed for af gå ind til nabo eller ringen ,nabo er aldrig brugt men er blevet ringe op et par gange om de må tage et bolche eller spille ps3

  • Børn er så forskellige, men skønt at høre om dine børn også :-) Vi har ikke en fastnet eller ekstra telefon. Men en anden skrev om Facetime fra en Ipad, så det tror jeg at jeg vil lære hende. Selvom det endnu ikke er noget vi skal gøre os så meget i, men langsomt 5-10 minutter hist og pist syntes jeg er fin træning for hende :-)

 • Min datter på 9 år vil ikke høre tale om at være alene hjemme (jeg synes, hun har alderen til det). Mens min datter på 4 år hellere end gerne vil være alene hjemme (jeg synes, hun er for lille og for spillopmageragtig). Haha, så jeg har ingen gode råd :-)

  • Børn er så forskellige ik? Molly My er slet ikke bange for at være alene, men måske hun bliver det når hun er ældre :-) Tilgengæld kan hun gå helt i panik hvis vi er ude og der er mange mennesker og hun ikke har mig i hånden. Hjemme er jeg åbenbart ikke så vigtig, men det er nok fordi hun føler sig mere tryg der end ude :-)

 • Min søn på 5 år er ofte alene hjemme 10-15 min imens jeg/min mand går tur med vores franske bulldog. Vi er kun et par huse væk. I starten kunne jeg komme hjem til en dreng som råbte på mig ud ad døren. Men nu så ser han enten netflix eller spiller xbox. Vi har overvejet at finde en gammel Mobil frem og putte simkort i. Blot så han kan ringe hvis der skulle være noget. Ellers er planen at han skal prøve at være lidt mere alene hjemme.

  • Ja god ide, med en telefon så han kan ringe. Eller en anden skrev at man kunne læse dem at Facetime fra iPad\’en. Det var også smart, så er man fri for en ekstra telefon, det tror jeg at jeg vil prøve at lære hende i det små :-)

   • Det giver i hvert fald min datter og os forældre en tryghed. der kan opstå ting som kan gøre barnet utrygt, så herhjemme har hun fået lov til at være alene hjemme og gå alene hjem fra skole mm efter hun har fået telefon og ved hvordan hun kan komme i kontakt med os, men hun er også enebarn

 • Mine piger har været mellem 5-6 år når de har fået lov. Vi har også altid ipad\’en i brug med FaceTime tændt. Aldrig været nødvendigt, de har bare ringet fordi de kunne:-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *