Hjemmeskole og gode lærings apps

Vi er alle i samme situation lige nu, børnene er hjemme og de fleste af os forsøger måske også at arbejde lidt også? Jeg gør hvertfald, så har prøvet at sætte lidt struktur på dagen, ved simpelthen at lave et skoleskema til Molly My.

Vi sidder så sammen ved vores lille spisebord, jeg med min computer og hun med diverse skole relaterede ting, på den måde er vi sammen, hun kan få hjælp og jeg kan arbejde lidt ved siden af.

Skemaet er planlagt fra 9-14, og efter 14 er der fri leg, enten med en ven, film eller præcis hvad hun har lyst til fra “hyggelisten”, sådan en har vi nemlig også lavet og skrevet hyggelige ting på.

Der står f.eks. bage en kage, se en film på Blockbuster, stå på rullesko, tur i skoven, puslespil osv.

Skolen har givet os opgaver fra i næste uge af, men tror stadig vi vil lave skoleskema, fordi det er hyggeligt :-)

Vedlagt er vores to første dage, til inspiration :-)

Jeg søgte inspiration på Instagram til gode lærings apps, og kendte også nogle selv i forvejen, her samlet overblik over forskellige, til dansk, matematisk og engelsk, kom gerne med flere forslag, så tilføjer jeg på listen :-)

Dansk:

Maneno, denne bruger vi både til at læse og lytte til bøger, eksempelvis lytter Molly My til en lyd bog og så beder jeg hende skrive en lille fortælling efterfølgende omkring, hvad hun har hørt/lært :-)

Men som sagt også til alm. læsninger, der er kæmpe udvalg og den er let at opsætte til niveau mm.

Ida og Emil, til læsning, stavning mm. denne kræver dog Uni login, men det har alle børnene vist fra skolen ik?

Læs ord (0-2 klasse), navnet giver vist sig selv, denne kræver også Uni login.

120 0rd, en fin måde at lege med ordene på, denne er hun også ret glad for :-)

Og ellers  ligger der en masse bøger gratis til afbenyttelse (nogle steder også med uni login):

Læsløs

GratisBørnebøger

Ereolen Go

Fagbog Gyldendal

Og sikkert flere steder? :-)

 

Matematik:

King of Math, denne bruger de i skolen, så den kender hun og det er derfor mest den vi har brugt i forhold til matematik.

Men der er også anbefalet følgende fra jer:

Matematik fessor, Junior math, multiplication og matemaslik

Engelsk:

Fun English – Denne er mere en lege app, hvor der spilles med engelske ord, stadig sjov og så er den sådan bygget op at man ligesom gennemfører en bane og kommer videre, det er ret motiverende for børnene :-)

Learn English – Her er der opdelt efter forskellige emner, ex, colors, food, pets, weather, body osv…. Og så kan man både lytte, læse og selv stave de forskellige ord. Den er ret god og nem at bruge, samtidig med at der læres. Dog er der reklamer på den, og det ser ikke ud til at man kan undgå den. Generelt vil jeg hellere betale en lille smule for en app, og så undgå reklamer :-)

 

Jeg ønsker jer nogle gode uger, få det bedste ud af situationen, sammen kan vi også det her!

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Tak for gode tips Apps,
    Vi har også strukturet hjemmeskole med et skema herhjemme.. også arbejder mor og far på skift hver anden dag,, godt med nogle flexible chefer.. så klarer vi også lidt hjemmeskole…
    vi har haft brug for at snakke meget om at det er skole og ikke bare lektier der skal laves… herhjemme !!! God vind og karma de næste uger til alle !!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *