Her kan i hjælpe!

Julen er hjerternes fest ik?

Bare ikke for alle, sidste år lavede vi sammen, eller jeg lavede og i var gode til at støtte min indsamling gennem Røde Kors, hvor vi fik hjulpet en del familier op til jul, det føltes rigtig godt, både at hjælpe og at mærke jeres lyst og kærlighed til selvsamme, så igen tak for det.

Jeg har ikke lavet en indsamling selv i år, men der er mange andre at støtte, lige her.

Julemærkehjemmene, det er ikke specifikt herop til jul at behovet er stort, men det er her de får samlet penge ind til at hjælpe børn resten af året, og antallet af sendte julekort (med julemærker på) er faldene, hvorfor de har ekstra brug for hjælp.

Vidste i at man også kan købe julemærker og bruge elektronisk? Se mere, lige her (de almindelige) og lige her (de elektroniske).

Og så er der MødreHjælpen, de har i år også mange familier der har søgt om hjælp, Mødrehjælpen kan man jo støtte hele året, de bliver SÅ glade for børnetøj, legetøj osv. Men hertil jul har de også en specifik juleindsamling, se mere, lige her.

Både Molly My og jeg hjælper virkelig hvor vi kan!

Det er helt naturligt for mig som person, og det er noget som jeg har givet og giver videre til Molly My det med at hjælpe andre mennesker, der ikke er så privilegerede som os selv.

Det kan være så banalt som en mønt eller et stykke frugt til ham der går rundt og beder om hjælp i toget, en pose tøj til genbrug eller “gives væk” grupper på Facebook og hertil jul også diverse julegrupper hvor vi får lavet pakkekalender og julepakker til børn uden samme muligheder som os.

Molly My er med på at vi giver noget af hendes legetøj væk, hun har og får jo også virkelig meget, specielt her gennem bloggen. Nogle gange finder hun selv ting som hun ikke leger med mere, andre gange laver jeg en bunke med forslag og så siger hun ja eller nej til de enkelte ting.

Jeg ville aldrig give noget væk uden hendes accept, hun har en sær tilknytning til nogle ting, som f.eks. en lille bamse, hvor hun sagtens kunne huske hvilken ferie den var købt på for flere år siden, den kom så derfor i “bliv bunken” ♡

Jeg selv kan jo ikke finde så meget legetøj i min del af hjemmet, men har fundet smykker, makeup, cremer, bøger, tørklæder osv, der søges nemlig også tit til teenage børn, og ellers har vi faktisk også købt enkelte ting og gavekort, hvis der specifikt er søgt efter det.

Desuden kan jeg heller ikke gå forbi et “Ønsketræ” uden også at hjælpe, i ved de træer hvor børn f.eks. anbragt fra hjemmet eller lign kan ønske en ting, og man så kan opfylde det ønske ved at købe gaven til dem og aflevere i centeret eller hvor træet nu står.

Sidste år så jeg en besked på Facebook fra Maria, som har lavet et ønsketræ i Frederikssund, og et enkelt ønske var ved en fejl ikke blevet opfyldt, Molly My og jeg tog derfor ud d. 22 december og købte en gave til drengen, han ønskede sig Pokemon kort og Molly My fik simpelthen lov til at vælge den flotteste æske hun kunne finde i BR til ham.

Det gjorde hende så ked af det og efterfølgende varm om hjertet at vi havde kunne hjælpe denne dreng. Mette Marie endte med at køre til drengen på hans børnehjem og aflevere den, hvor han som eneste barn ikke skulle et sted hen juleaften, og fortalte tilbage hvor lykkelig og glad han var blevet.

Det er jo blot en enkelt historie, men jeg fik lyst til at dele den med jer, det var det hele værd!

Ps. Maria har faktisk lavet et træ i Frederikssund igen i år, se mere, lige her.

Der er mange forskellige sider og grupper man kan støtte op omkring, måske også kunne lave en sortering hjemme eller har lyst til at støtte på anden måde.

Julehjælpen, en for mig ny side der kobler donorer og værdigt trængende familier sammen, de har noget over hele landet, og søger forskellig hjælp, se mere, lige her.

Julehjælpen på Facebook, en gruppen for trængende familier kan søge hjæp og gaver til familier og børn. Der ligger et kæmpe koordineringsarbejde her og jeg har fuld respekt for de frivillige bag, vi har gennem årene hjulpet mange familier og børn i denne gruppe, se mere, lige her.

Og til næste år (den er nemlig lukket for i år, da eller ønsker er opfyldt) Nissepakken, som samler til pakkekalender til trængende familier, se mere, lige her.

Og der er sikkert mange flere grupper og sider 🙂

Kender i til et bestemt formål eller en side i syntes skal have lidt fokus, så skriv gerne en kommentar, så tilføjer jeg fluks i indlægget.

 

Med ønsket om en dejlig jul til alle, også dem der ikke er så heldige som os!

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Hej Michala og Molly🌸
  Sikke et fint indlæg med gode og værdigt trængende sager🙏🏻
  Du giver meget, og det var jo virkelig en fantastisk oplevelse for den dreng at modtage den flotte gave. De samme børn Ericsson modtagere i år♥️♥️♥️
  Rigtig god jul til jer🎅🏼
  Kh
  Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *