Forelskede i den svenske historie og magi

Reklame / Presserejse

I sidste weekend var vi inviteret til Sverige med flere andre blogger familier, vi besøgte mange magiske steder og jeg vil fortælle om dem en for en herunder, oplagte steder til sommerferien, hvis i planlægger at holde den i Sverige eller nærheden :-)

Vi kørte med toget fra Københavns Hovedbanegård kl. 8.20 og var fremme ved første stop kl. 12, efter yderligere en bustur på en lille time, inkl. stop for at købe løsgoddis (vi var jo i Sverige) så en helt okay tidshorisont også for børnene.

Første stop var Film byen Småland (se meget mere, lige her) hvor der er kulisser, kostumer og en masse andet spændende fra alle Astrid Lindgrens film, så magisk at gå rundt og opleve, som at være der selv :-)

Der  var ogå mulighed for selv at prøve og lege, f.eks. snitte som Emil, vaske gulv som Pippi eller sove som i Ronja Røverdatter, ligesom der ovenpå er mere interaktive universer, hvor man kan indspille små film og sange selv.

Efter Filmbyen Småland kørte vi med bus videre til Katthult (se meget mere, lige her), altså den helt rigtige Katthult hvor Emil fra Lønneberg filmene er optaget. Det var virkelig sjovt at se og høre historier om det hele, det er nemlig barnebarnet der nu ejer og bor i huset om sommeren, og han tog imod os med og fortalte løs.

Selve hovedhuset er privat, men alt omkring er lavet så man kan gå ind, Alfreds hus, snitteskuret osv, ligesom man kan rende rundt og lege omkring det hele :-)

 

Bagefter kørte vi til Astrid Lindgrens gæstehus (se meget mere, lige her) som ligger i forbindelse med selve Astrid Lindgrens verden, vi sov i små huse og det var virkelig hyggeligt og i autentisk svensk stemning.

Vi slog os sammen med Maria og Gro, da pigerne hyggede så godt sammen, og der var rigeligt plads, virkelig hyggeligt :-)

Lørdag stod programmet på Astrid Lindgrens Verden hele dagen (se meget mere, lige her), sikke et sted! Magisk simpelthen….

For jer der aldrig har været der kan det forklares som små universer rundt omkring i parken, altså et for Pippi, et for Emil, et for Karlson på taget et for Bulderby osv, sidstnævnte det eneste der var lidt skuffende for Molly My.

Bulderby var nemlig ikke så stort som de andre huse, men bygget som mindre legehuse, stadig virkelig fint og magisk, men da vi lige nu læser Bulderby hjemme, fylder den en del for hende og hun forstod jo ikke at det så ikke var kæmpe stort som f.eks. Pippi :-)

Vi havde downloadet app’en (lige her) og kunne se dagens program for forestillinger mm, nemt og overskueligt, området er dejlig grønt og der er rig mulighed for at lege rundt omkring, det er spændende for både store og små, ja faktisk bare for alle der kender til Astrid Lindgren og alle hendes historier.

Astrid Lindgrens Verden koster 280 svenske kr for voksne og 205 svenske kr for børn i forårssæsonen. I højsæsonen koster det 420 svenske kr for voksne og 310 svenske kr for børn. 

Efter en god dag i parken kørte vores bus os videre til Västervik Resort (se mere, lige her) hvor vi blev tjekket ind i små hytter i den mest fantastiske natur og med udsigt til vandet, en god aftensmad sammen og så var det ellers i seng, vi var godt trætte ovenpå en indtryks fyldt dag.

Västervik har en masse at byde på, og vi fik kun set en brøkdel, men vi startede dagen (efter morgenmad) med en sejltur rundt og se på de små nærliggende øer og tilhørende dyr.

Der var mulighed for både at se sæler, ørne og små mini pingviner, virkelig virkelig smuk natur. Pigerne nåede en hurtig tur i det store badeland og derefter spiste vi frokost, naturligvis køttbullar, inden vi pakkede sammen og skulle mod DK igen.

Västervik har også virkelig mange aktiviter for børnefamilierne (se det hele, lige her) og er et virkelig fint alternativ til en charterferie, blot med endnu smukkere natur, det er trist at vi ikke nåede at se mere, men det må blive en anden gang :-)

Togturen hjem var omkring 5,5 time, da vi jo kørte i bus løbende i løbet af weekenden og nu var lidt længere væk end fra start, men det gik fint og jeg syntes det er en hyggelig måde at rejse på, blot man har godt med snacks og underholdning med :-)

En rigtig rigtig fin weekend, håber i kan fornemme det lidt med billeder og ellers er der også gemt små film og glimt på min Instagram under ‘Sverige’ (lige her).

Vi skal bestemt tilbage en dag, både til Astrid Lindgrens Verden og Västervik Resort.

Spørg endelig hvis der er noget i mangler svar på, eller vil have uddybet.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *