En stor drøm går i opfyldelse om cirka 9 måneder

Det kan virke som lang til, sådan 9 måneder, men ikke når man glæder sig! Og jeg glæder mig helt vildt. Jeg har nemlig fået lov af Molly My’s far, til at tage hende med på en længere rejse. Nærmere bestemt 1-2 måneder inden skole start næste sommer.

Det er noget jeg længe har drømt om, en længere rejse med hende, også før jeg flyttede fra hendes far. Og nu skal det altså være, det bliver en kærlighedsgave fra mig til hende, forhåbentlig en gave hun vil huske mange år frem.

Hun ved ikke så meget endnu, det kommer hun til senere hen. Jeg har lyst til at give hende denne gave og det “sidste skub” inden skolestart, at rejse er og har været enormt udviklende for hende, og jeg tror det er det helt rigtige tidspunkt at gøre det på.

Der er sket meget det sidste år, og hun har bare fulgt med, nu skal vi finde hinanden og roen igen og opleve verden. Selvfølgelig kommer hun til at savne far, men de kan Facetime og evt. han kan rejse ud og besøge, det må vi finde ud af.

Alt er stadig i tanke og planlægningsstadiet, men jeg vil rigtig gerne involvere jer allerede nu, måske i har gode ideer og erfaringer vi kan bruge 🙂 Og ellers kommer der jo så nok mere undervejs de næste mange måneder, og selvfølgelig også når vi er afsted.

Lidt overordnede tanker/ønsker:

Rejse rundt i østen, ideer er Borneo, Bali, Singapore, Thailand og Fillipinerne.

(Jeg har selv allerede været alle stederne, men måske i har en ide til nogle små perler, vi bare skal se og besøge?)

Umiddelbart afrejse start maj 2018 og hjem igen slut juni, altså godt 2 måneder.

(Så passer det med at Molly My stopper i børnehaven i slut april og rejser i maj og juni, holder ferie i DK i juli og starter i skole i august.)

Umiddelbart tænker jeg at vi er 10-15 dage hvert sted, måske med mindre ø hop undervejs, men ikke rejse rundt hver uge, vi skal også nyde og mærke roen.

Spørgmål:

Booker jeg alt hjemmefra eller undervejs?

Rejser vi med rygsæk? I så fald hvilken kan anbefales?

Ideer og fif til pakning af en længere rejse?

Specielle forsikringer og vaccinationer?

Budget, er der nogen der har taget lign. rejse og vil dele hvor mange penge de har brugt? Hvor langt kommer man f.eks. for kr. 80.000?

 

Det var mine umiddelbare tanker lige for nu, jeg drømmer, tænker og planlægger videre og begynder at spare op! Der skal jo nogle penge til sådan en rejse, plus at der jo stadig er udgifter hjemme imens vi er væk.

Vi skuer ned for forbrug det næste stykke tid, sælger ud (holde øje med denne side i næste uge, hvor jeg begynder et online loppemarked) og så holder jeg øje med flybilletterne, hvis de første købes snart er der også en del at spare.

Men kom endelig med gode tips, links og ideer, jeg er ret åben for forslag.

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Det lyder da virkelig spændende.
  Jeg har selv været i Thailand i 2 mdr. Planen var 3 hjemme fra, men nogle gange ændre tingene sig.

  Når i skal være hjemme fra i mere end 30 dage, skal i tegne en særskilt forsikring. Jeg rejse da jeg var 21 og uden børn. Så er ikke inde i hvordan det er nu.

  Med hensyn til forsikring, kan jeg forestille mig at Molly my skal have nogen. Du har jo få nok fået dine dengang du selv var af sted. Men snak med lægen. :)
  Jeg vil glæde mig til at læse mere om jeres tur og være dybt misundelig 😉

 • Personligt ville jeg lave en detaljeret rejseplan med de steder jeg vil besøge og hvornår og så booke det første sted eller to hjemmefra. Derefter ville jeg booke efterhånden som rejsen udviklede sig. Så er man åben for ændringer undervejs pga vejr, rejsefællers anbefalinger eller man selv føler man har brug for mere eller mindre tid det pågældende sted.
  Jeg ville mene man sagtens kunne rejse alle de steder kuffert. Det gør det lidt nemmere at komme til sagerne i en hurtig vending, da der ikke er lige så store krav til hvordan sådan en rejserygsæk pakkes. Samtidig kan du lettere selv trække to store kufletter end bære to store rygsække. Med mindre du pakker let og kun har en rygsæk med til jer begge ;)
  Mht forsikring, så tegn en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab, vi har det som et tillæg til vores indboforsikring og den dækker rejser i hele verden på 60 dages varighed ad gangen. Jeg tænker ikke du behøver andre forsikringer.
  Budget: sidst vi var 2 voksne mennesker på en måneds rundrejse i Indonesien med dykning som primær aktivitet og delvise ophold på ekstra lækre hoteller, brugte vi 60k, men som sagt 2 voksne mennesker og minimum de 20k blev brugt på udgifter til dykkeraktiviteter. Jeg synes ikke 80 lyder helt ved siden af, hvis man kan ‘nøjes’ med mindre end 5stjernede hoteller. Maden er jo virkelig billig i den del af verden, op hoteller kan man få i alle prisklasser .
  Vaccinationer: snak med udlandsvaccinationen ved statens seruminstitut, de er virkelig gode og rimelige priser. men tænker du umiddelbart skal have gældende vacciner for stivkrampe/difteri, hep. A+B samt japansk hjernebetændelse.
  Flybillet: hold især øje med kampagner fra qatar og thai. Sidst gav vi kampagnepris 3500 t/r pp med qatar CPH-SIN (Singapore). Thai kører også til tider kampagner på rejser fra kbh til en destination videre fra BKK til stærke priser.
  Lyder som en fed rejse i skal ud på. :)

 • Hej Michala,
  Sikke et spændende eventyr i har forude 😊👌🏼
  Vi er selv på vores, 7 ugers rundrejse i USA. Vi bestilte fly tur/retur hjemmefra samt første bosted, men derudover var det kun det store billede vi havde planlagt, altså hvilke byer vi gerne ville nå til, samt Disney World, Space Centret og diverse seværdigheder i New York. Vi har rejst indenrigs via bus, og Lyft (taxi) ellers lejet bil og skal med et enkelt fly fra Orlando, FL til New York.
  Vores budget var 100.000 ddk, men vi har også haft større udgifter, som billeje. Men et godt fif er app’n Tripcoin, så er der altid overblik over udgifter 👍🏼 … Vi har brugt AirBNB til de fleste overnatningsmuligheder, men ellers boet på hotel, og motel af flere forskellige standarder. Vi har flittigt brugt TripAdvisor til at læse anmeldelser af hotel/motel/spisesteder/attraktioner.
  Denne rejse har dog ikke været med rygsæk – men det kommer helt sikkert også for os en dag 😊👌🏼
  Vi pakkede to store kufferter med tøj til 10 dage, har så lejet steder via AirBNB hvor der var vaskemaskine 👍🏼
  Du må endelig spørge løs 😊
  Knus Betina

 • Lyder super dejligt.
  Vi gjorde det samme for 2 år siden, inden min søn startede i skole. Skal Molly My starte i SFO? Vores søn startede 1. Maj. Og I den periode fra maj-august var han sammen med sin nye klasse. Jeg tænker det er synd, hvis hun går glip af denne tid. Eller er der noget om, at hun skal på privatskole? Vi rejste i 2 måneder, marts og april. Vi var 24 dage i Australien, vi var flere steder. 21 dage i New Zealand, hvor vi kørte rundt i autocamper. Derefter sluttede vi med 10 dage på Fiji.
  Vi var en familie på 4 og brugte godt 200K. Men disse lande er også noget dyrer at leve i, end i østen.
  Hvis du ikke kender bloggeren Verden som legeplads, kan jeg anbefale, at kigge forbi hende. Hun har rejst rundt med sine 4 drenge i østen i 1 år.

 • Hvor lyder det bare spændende!!! Og helt fantastisk! Skønt at far er med på det :)
  Min søster og hendes kæreste rejser til Bali lige her om snart, og har valgt at rejse rundt de første par uger, og så slutte af med en uge på gili øerne, som skulle være ret fantastiske.
  For at kaste boldene lidt op i luften, vil jeg virkelig anbefale Australien, nu I alligevel er i den del af verdenen. Det er rimelig billigt at flyve internt i Australien. Og det er simpelthen sådan et fantastisk land, menneskerne er så venlige – uden at det er for meget og der er selvsagt meget at se. Derfor er det også vigtigt at afgrænse sit besøg. Feks til den nordøstlige del, hvor der også er sommer på det tidspunkt, og evt Sydney i nogle dage, hvor det vil føles som forår. Men byen er så rar, smuk og helt fantastisk :) Tror også man kan købe nogle ok flybilletter fra nogle af østlandene.

 • Lyder skønt! Kan anbefale Phi Phi Relax Beach resort i Thailand -ligger fuldstændig uforstyrret, da man skal sejle dertil eller gå gennem “junglen”.

 • Tænler også at du skal overveje tidspunktet i forhold til sfo – der bliver jo allerede der knyttet uvurderlige bånd som kan være svære at indhente, men ellers en fantastisk kærligheds gave.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *