Budapest, sikke en magisk by!

Budapest, sikke en magisk by!

Jeg var med gode venner i Budapest i weekenden (fredag-mandag), det var faktisk min 40 års fødselsdags gave fra skønne Clara og så kom Clara’s gode ven Henrik også med på turen, som ekstra gæst, fordi vi alle tre havde det så sjovt sammen i sommers.

Sikke en fantastisk hyggelig og sjov weekend vi har haft, sjældent har jeg grint så meget og bare hygget mig, den stod på vin, Aperol, god mad (meget mad), spa, massage, shopping og bare ja hygge og grin.

Ingen af os havde været i Budapest tidligere, hvilket da er dumt, for sikke en smuk og skøn by, her følger lidt anbefalinger og oplevelser fra vores tur + lidt ekstra jeg fik anbefalet på Instagram, men ikke nåede alt sammen :-)

Budapest kan helt bestemt anbefales, hvis man er til hyggelig stor by, evt. kombineret med spa. Vi kom forbi flere legepladser, og jeg vil generelt syntes at det også er en fin by at have børn med, dog skal man være opmærksom på, at de ikke må komme i spa’erne, hvertfald ikke på vores hotel. Hvorfor vi heller ikke så et eneste barn på hotellet :-)

Vi shoppede mest internationalt (Gucci, Zara mm. og her var priserne som alle steder), men mad, drikke, taxa, massage osv var rigtig gode priser i forhold til DK priser, og mon ikke også det er billigere hvis man shopper mere lokalt end vi gjorde?

Hotel og spa Gellért

Vi boede på det store klassiske Hotel Gellért, som ligger virkelig smukt lige ved Donua floden og generelt rigtig centralt. Hotellet er fra 1918 og hold op man kunne bygge i den tid, kæmpe store sale, højt til loftet og med vanvittig smukke deltaljer. Plus hotellet har direkte adgang til det store Gellért spa, som også virkelig var imponerede, og skønt at man kan klæde om på værelset og gå direkte derned i en blød morgenkåbe.

Men når det er sagt kunne hotellet godt bruge en istandsættelse, det kunne blive virkelig virkelig flot, men det er ret slidt pt. og trænger til lidt kærlighed :-)

Men hvis man kan se bort fra lidt slid, pletter på gulvtæpperne osv, jamen så kan det bare noget, specielt den store spa tror jeg dårligt man finder andre steder.

Service niveauet var ikke eksisterende, så det skal man tage med i tankerne, men når det er sagt kunne jeg godt finde på at bo der igen.

Plus må fremhæves specielt beliggenhed, spaen, massage (specielt deres thai massage), maden og priserne generelt, det er virkelig billigt i forhold til danske priser.

Sejltur på Donua floden

Vi fik ikke set så mange “seværdigheder” i byen, men en sejltur på Donua floden blev det dog til, en hyggelig måde at se lidt af byen på, flotte bygninger og en fornemmelse af hvad Budapest egentlig kan og er, der er flere hoteller på både i Donua floden, det kunne være sjovt at prøve en dag. Men for denne gang nøjedes vi altså med at sejle en tur på en times tid. Igen var priserne her billige, jeg husker ikke præcis hvor meget, men kun at vi bemærkede at det også var billigt :-)

Babel Budapest

En lækker og også anbefalesværdig Michelin restaurant jeg havde fået anbefalet og booket bord til hjemmefra, hvilket var godt for det var et ret lille sted, men det gjorde det faktisk bare mere hyggeligt og nærværende.

Vi fik 10 retter + tilhørende vinmenu og det blev omkring 4.200 for os 3 personer, hvilket må siges at være rigtig rigtig billigt, for det var meget lækkert, både mad og vin.

De startede med at give os 3 små starters med ungarnsk twist inden retterne begyndte, og der var vi lidt tvivlende, da de ikke var så lækre, men heldigvis blev det rigtig lækkert som retterne begyndte at komme, og vi gik mætte og glade derfra :-)

Belli Di Mamma

En virkelig lækker italiensk restaurant vi tilfældigt endte på, vi ville have et andet sted, men der var over en times kø, så Clara søgte på Trip Advisor og denne lå 13 meter fra hvor vi stod, dvs. lige ved siden af. Den skuffede ikke, lækker og veltilberedt italiensk mad. Vi startede med lækre forretter blandt andet en lækker tomatsalat med cremet mozzarella og fik derefter henholdsvis pasta og pizza, min pizza med tøffel, gedeost, valnødder og honning var vanvittig lækker, men også lidt voldsom hvis man skulle spise en hel.

Cirkusz

En anbefaling fra Instagram, jeg tjekkede den på Instagram og det så virkelig lækkert ud, vi kom også forbi den en af dagene og den så også der spændende ud, så anbefaling givet videre, selvom vi ikke selv fik prøvet den :-)

Mazel Tov

Igen en Instagram anbefaling, denne prøvede vi at komme på, men alt for lang kø, hvilket jo nok tyder på at den ER god! Både udfra Instagram og stedet udefra, må det også være en anbefaling jeg sender videre, igen uden selv at have smagt maden.

Simple Kert Ruin Bar

Også en anbefaling, hvor der var for lang kø, måske vi bare generelt ikke har så meget tålmodighed? ;-)

 

 

Ps. jeg har lavet en highlight på instagram med navnet Budapest, som indeholder mange flere glimt fra alle stederne vi besøgte, find dem, lige her.

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *