Børn og mobiltelefoner

Indeholder reklame for Ideal of Sweden

Hvornår får børn deres første mobiltelefon?

Molly My har en mobiltelefon, min gamle iPhone 5, som hun mest af alt “bare” bruger som en iPad, altså hun spiller spil, tager billeder, ser lidt små film osv.

Intet (i min verden) problematisk eller mærkeligt i det, men det er stadig en mobiltelefon og noget vi får spørgsmål omkring, altså om hun har sin egen mobiltelefon, det har også været oppe på et forældremøde i klassen, hvornår børnene skulle have lov til at få mobiltelefoner.

Det var der forskellige holdninger til, de må ikke have dem med i skolen sådan generelt, men der kan i min verden jo sagtens være nogle børn der har brug for dem efter skole/legestue,  hvis de f.eks. selv skal gå hjem eller have fat på mor eller far, måske navnlig skilsmisse børn, der har brug for at vide noget ved skiftedag eller lign.

Vi kom ikke frem til et egentligt svar eller løsning, men ville se hvad de andre klasse gjorde eller hvad skolens overordnede holdning var, nogle mente det burde være når børnene selv begyndte at gå hjem, andre når de i 4 klasse skal starte i klub, jeg har ikke selv noget rigtigt eller forkert svar her.

Andet jeg ved at Molly My jo så nu har en af mine gamle telefoner og faktisk også selv nogle dage går hjem fra skole :-)

Har i regler hos jer omkring hvornår de må få den første telefon?

Børn og adgang til app’s / sociale medier?

Et andet spørgsmål som jeg ved jo generelt er meget oppe i medierne osv, er børn på sociale medier, meget i forhold til den gode tone, mobning, men også adfærd generelt, da der jo desværre også er folk på disse medier, som ikke altid vil dem det bedste.

Molly My kan endnu ikke skrive, så hun skriver eller sms’er jo naturligt ikke endnu, andet med emojies og ganske få ord, hun har kun mor og far i telefon bogen, så det begrænser også ret meget, men det er klart at når den tid kommer så skal vi have en snak om at opføre sig pænt, præcis som ude i den virkelige verden!

En anden ting er det med at skrive med folk man ikke kender. Hun har en snapchat profil i dag, men den er privat i den forstand at hun kun kan sende film og emojies til familie, og vi er stadig på et ganske uskyldigt stadie hvor hun sender fjollede film med mærkelige filtre og sender gifs mm.

Igen meget uskyldigt og til “sjov”, men alligevel noget jeg ved der er en holdning til, og mange børn må ikke være på snapchat, jeg har ikke rigtig tænkt så meget over det, når hendes niveau er hvor det er, og hun bare gerne vil følge lidt med min lillebrors hunde i Paris osv.

Da vi var i Sverige og besøge Astrid Lindgren’s verden legede hun rigtig godt med Gro (Maria‘s datter) og hun havde Tik Tok på sin mobiltelefon, det fik Molly My så også lov til at få og hun elsker det, elsker at lave alle de, efter min mening mærkelige små film og funktioner man kan med dem, faktisk tænker jeg også at hun lærer lidt af det?

Men igen hendes profil er privat og jeg har også selv lavet en profil, så jeg kan se med på hvad hun laver, men jeg igen kan forstå at mange andre børn ikke må komme på Tik Tok endnu.

Hvad er jeres holdning til det børn og alle de forskellige app’s, er det mig der er naiv her?

Rabatkode til covers

Når man har arvet mors gamle iPhone 5, kan det være ret svært at få seje covers til den! Det er ALDRIG til en 5’er når hun står og kigger i H&M, Glitter, Flying Tiger og hvor de ellers har spændende covers, og hun er så træt af det! Træt af at jeg har så mange smarte til min telefon og hun ikke kan være med.

Men nu har vi teamet op med Ideal of Sweden, som faktisk har et rigtig fint udvalg til alle modeller og dermed også 5’eren, og hun er LYKKELIG! Tænk at et cover kan skabe sådan en lykke ;-)

Koden ‘mollymy‘ giver 20% hos ALT ved Ideal of Sweden frem til og med d. 22/8 – Kom til hele udvalget, lige her.

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *