Bjørn Wiinblad 100 år

I samarbejde med Bjørn Wiinblad

I slutningen  af september måned, var jeg inviteret til ‘Det Blå hus’ i Lyngby, i anledningen af at Bjørn Wiinblad ville være fyldt 100 år, det hus står som da han levede der, og er magisk!

Selve arrangementet var det samme, med taler, ballet, opera og smukkeste stemning, meget personligt og smukt, og gav os alle, der ikke kendte ham personligt, en følelse af en mand med et generøst hjerte, der elskede selskab og venner omkring sig.

I en del af huset sidder stadig malepigerne og laver de eventyrlige værker, ligesom man kan få en rundvisning rundt i huset, det kunne vi ikke den dag, da vi var alt for mange mennesker, men det skal jeg helt sikkert en anden dag :-)

En af de ting som jeg tog med mig fra dagen, var at det “nye” Wiinblad som bliver produceret som Bjørn Wiinblad Denmark af Rosendahl Design Group idag, er med til at støtte bevarelsen af ‘Det Blå Hus’.

Noget som jeg syntes er enormt vigtigt, altså bevarelsen, men jeg var ikke klar over sammenhængen omkring de nye design, så det er jo bare et ekstra plus til de nye smukke ting.

Da vi var der ude forelskede jeg mig fuldstændig i de smukke små årstids figurer, som jeg efterfølgende har været så heldig at få i gave, det er mine på øverste billede, de er simpelthen så fine og samtidig enkle, de passer ind overalt, og står lige nu ved mit lille skrivehjørne i soveværelset.

Find alle fire årstider, lige her.

På billedet her står de sammen med de smukke Quatre Couleurs vaser og stager, som er lavet i limited udgave i anledning af fødselsdagen (find dem, lige her) og de ekstra magiske Hurricane stager.

Hurricane stagerne drømmer jeg om i guld til jul, vi har store vinduer hvor vi bor, og de vil være så flotte i dem, og ret magiske til den blomstrede sofa også, ik? Find dem, lige her.

Kom til alle Bjørn Wiinblad produkterne, lige her.

I år er også udgive en smuk bog om Bjørn Wiinblad, skrevet af dygtige Heidi Laura, ‘En bid af paradis, Bjørn Wiinblad og hans tid‘ bogen tager os læsere med bag om hele historien og hele verden rundt.

Den er hjertevarm og fortæller meget fint hvorfor han var som han var, og endnu vigtigere producerede de smukke ting. Og så kommer man med rundt de forskellige årtier og heraf forskel på hans designs. Den indeholder desuden smukkeste fotografier.

Bogen kan købes, lige her.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *