6 dage i Berlin (med barn)

Årets sommerferie blev anderledes end først planlagt, sådan endte det nok for mange, netop pga. corona.

Vi skulle have rejst rundt i Malaysia (som skrevet om, lige her), men den tur har vi så til gode til en anden gang :-)

I stedet blevet det til sommerhus hygge, både i Udsholt Strand med verdens bedste Pil og i Kulhuse aka sommerhusland med Molly My’s største fan Clara, Kulhuse som jo nærmest er blevet vores andet hjem dette år, og så snuppede vi også 6 dage i Berlin, + en lille uge hjemme i Hellerup med diverse hyggelige planer, det har været en virkelig dejlig sommer.

I dette indlæg vil jeg fortælle lidt mere om dagene i Berlin og komme med vores anbefalinger også når man rejser med børn.

Vi fløj ned tidligt tirsdag morgen og hjem sent søndag aften, så knap 6 dage blev det til, og det var fint tid til at der både var tid til byliv og afslapning.

Vi fløj med Easyjet, som jeg egentlig ikke normalt benytter, men de fløj til tiden og det hele forløb perfekt, de var de eneste der havde fly da der blev åbnet op og jeg var hurtig at bestille.

Hotel i Berlin

Vi boede på Pullman Berlin Schweizerhof, som primært blev valgt ud fra følgende 3 parametre:

  • Beliggenhed lige ved Berlin Zoo (nogle værelser med udsigt ud over selve Zoo)
  • Pool
  • Restaurant + tilhørende roomservice

Desværre var både pool og restaurant lukket pga. corona, herunder også roomservice. Der var mulighed for at få 4 ‘snack retter’ i restauranten (gennem baren), men sket ikke det lækre niveau som jeg have hørt og læst omkring, det var lidt en streg i regningen, da det var et dyrt hotel og prisen var den samme, men reelt var det kun beliggenheden der så betød noget for os, og der var mange andre gode hoteller i området.

Men det var et fint og lækkert hotel, morgenmaden lidt sparet, igen pga. Corona, man fik en bakke serveret på bordet, og kunne så fra et kort vælge forskellige æg, vi elsker hotelmorgenmad, men dette var bare ikke helt hvad vi drømte om, men igen ingen er jo herre over corona, vel?

Hotellet kan fint anbefales, man kan bare sige at jeg ikke helt kan fortælle om de “normale” faciliteter :-)

Oplevelser i Berlin

Vi havde hjemmefra planlagt lidt forskellige steder og ting vi gerne ville se, og så tog vi ellers dagene som de kom.

Berlin Zoo

Vi havde naturligvis planlagt et besøg i Berlin Zoo, for det første fordi at Molly My elsker dyr, og så også lidt fordi vi havde fulgt med i at de havde fået panda tvillingerne, de var så søde og sov begge gange vi besøgte dem ;-)

Tv tårnet

Dette var et stort ønske fra Molly My’s side, ligesom hun også er vild med Eiffeltårnet i Paris og London Eye i London, jeg havde på forhånd booket billetter og bord til frokost i Tv tårnet, det var en ganske fin frokost ikke noget vildt særligt, men det gjorde at vi havde et bord ved vinduet og kunne sidde og nyde udsigten rundt i 1,5 time, det var så fint og bestemt det værd.

Checkpoint Charlie mm.

Hjemmefra havde vi læst om Anne Frank og jeg havde på bedste børnevis fortalt Molly My om historien omkring 2. verdens krig, muren mm. så naturligvis var vi forbi checkpoint Charlie, resten af muren mm. Overalt i Berlin er der jo minder om tiden og det syntes Molly My var virkelig spændende

Jødiske mindesmærke

Denne har jeg selv besøgt flere gange tidligere, den er lige hård hver gang. Jeg syntes simpelthen det er så barsk og tydeligt med alle de jøder der mistede livet, for et 8 årigt barn endnu mere uforståeligt, der blev spurgt mange men hvorfor gjorde de det mor undervejs.

DDR museet

Dette nåede vi ikke at få booket plads til, men kommer alligevel med på listen, da jeg fik mange anbefalinger omkring at vi skulle besøge det. Og i min research så det også spændende ud :-)

Tiergarten inkl. skønneste naturlegeplads

Dejligste park, god til skyggepladser, frisk luft og natur midt i storbyen, de har også en kæmpe naturlegeplads, så bestemt et besøg værd.

Udendørs badesteder

Der er mange udendørs badesteder i Berlin, hvilket er skønt i varmen. Fælles for dem alle er at der skal bookes plads på forhånd her i corona tiden, vi var på to forskellige, som på hver deres måde kan anbefales :-)

Sommerbad Wilmersdorf dette besøgte vi to gange, man booker billetter og har 3 timers badning. Dette er meget børnevenligt, både med lave og dybe pools og det er god plads på græsset rundt om til at slappe af og sole, der kan også købes is, slushice, pomfritter mm… igen børnevenligt ;-)

Badeschiff Berlin besøgte vi en enkelt gang, det vinder klart på æstetikken, det er en pool midt i floden (lavet af en gammel container) det er helt fint med børn også, men det er dybt og kun med den ene pool, Molly My kan dog svømme, så syntes det var skønt. Der er liggestole, bar, musik mm.

Shopping i Berlin

Shopping i KaDeWe og alle de skønne gader omkring Mitte mfl. der er mange både store kendte brands og butikker, men også en del små skæve :-)

Storbyferie er for os også lig med lidt shopping, Molly My elsker at kigge i Primark, men jeg fik også lokket hende med i KaDeWe til udsalg og alle de små og skæve butikker omkring Mitte, kufferterne vejede lidt ekstra på vej hjem ;-)

Gode spisesteder i Berlin

Der er mange lækre spisesteder, store og små alle vegne, vi prøvede kun en brøkdel af hvad vi ville, men se flere anbefalinger til spisersteder mm. på dette opslag, hvor der kom så mange gode, at vi umuligt kunne prøve dem alle :-)

Vi besøgte dog to Michelin restauranter (begge med en enkelt stjerne) og de får lidt flere ord med på vejen, de var nemlig begge en anbefaling værd.

Cookies cream

Lokation er skæv og rå, så meget at Molly My var sikker på at vi var gået forkert, det er råt og slidt ude og har åbenbart både været produktion og gammel biograf, men indenfor er det lækkert og hyggeligt.

Maden var vegetarisk, enkel og lækkert, man vælger 5,6 eller 7 retter fast og så er det to “specielle” retter som ekstra kan tilkøbes, vi valgte 5 retter og tilkøbte så en trøffelret, vi elsker trøfler! Og vi var meget mætte (lidt for mætte) da vi gik derfra.

For selvom det er små retter, så mætter de godt, samtidig med at de er enormt velsmagende.

Molly My fik mousserende druesaft og skåle løs, jeg fik et par glas bobler og derefter det samme som hende.

(De 3 første af billederne herover er fra Cookies Cream)

Pauly Saal

Lokation er en gammel jødisk pigeskole, vanvittig smukt og udtryksfuldt.

Vejret har dejligt, så der var dækket op i gården da vi kom, hvilket var dejligt, men vi sneg os også lige ind i restauranten, som var i den gamle gymnastiksal :-)

Her var ikke fast menu, men flere retter vi selv kunne vælge imellem, vi valgte 3 hver (+ startede med østers) og vi valgte bevidst forskellige retter, så der kunne smages forskellige.

Virkelig virkelig lækker mad og god service, her kommer vi bestemt igen.

Alt i alt en rigtig dejlig ferie, elsker at opleve storbyer med Molly My, hun er nysgerrig på både kultur, historie og spisesteder, men selvfølgelig er hun også til afslapning, shopping og hyggestunder, Berlin kan det hele :-)

Næste rejse går forhåbentlig til Paris i efterårsferien, vi skulle have været afsted i påsken, både nede og besøge min lillebror og selvfølgelig Disneyland, med os skulle fætter Albert, kæmpe skuffelse at det blev aflyst, så vi krydser fingre for at det bliver muligt senere på året.

Spørg endelig i kommentarfeltet, så skal jeg forsøge at svare så godt jeg kan, der ligger også et highlight i min profil på Instagram med alle stories fra Berlin (lige her)

Se eller gense også vores guide til rejse til London, som også har mange gode tips, lige her eller bare generelt rejser under kategorien, lige her.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *